Arhive kategorije: Izdvojeno

Izdvojeno

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu 19. rujna 2018. godine  u 17:00 sati u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek,  J. J. Strossmayera 69, održana je dramsko-glazbena radionica koju su vodile odgojiteljica Mira Vego i stručne suradnice u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Na radionici su korisnici vježbali za prigodnu predstavu koja će se održati u Centru za majku i dijete povodom Dana kruha. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Martina Aničić

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

11. rujna 2018. godine u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika održane su dvije srodne  psihosocijalne radionice u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ na teme „Razvijanje pozitivne slike o sebi“ i „Zauzimanje za sebe i pregovaranje“ , koje je vodila psihologinja Ana Jurić. Korisnici su se na prvoj radionici na temu „Razvijanje pozitivne slike o sebi“ upoznali s pojmom samopoštovanja, osvijestili su i izrazili svoje pozitivne osobine, poboljšali sliku o sebi i promišljali kako ojačati vlastito samopoštovanje. Na drugoj radionici koja je uslijedila nakon kratke pauze, na temu „Zauzimanje za sebe i pregovaranje“, korisnici su poučeni o načinima rješavanja sukoba i kako ih konstruktivno riješiti, upoznali su se i s pojmom asertivnosti i kako vješto izraziti svoje želje i potrebe. Program je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

                                                                                                          Martina Aničić

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak 10. rujna 2018. godine  u 17:00h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek,  J. J. Strossmayera 69, održana je dramsko-glazbena radionica koju su vodile odgojiteljica Mira Vego i stručne suradnice u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Na radionici su korisnici vježbali za prigodnu predstavu koja će se održati u Centru za majku i dijete povodom Dana kruha. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Martina Aničić

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika 22. kolovoza 2018. godine u 17 sati održana je  psihosocijalna radionica u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ na temu „Poštivanje međusobnih sličnosti i razlika“, koju je vodila psihologinja Ana Jurić. Cilj radionice je bio osvijestiti i prepoznati različite predrasude u svojoj okolini, te kako se iste mogu nadići. Korisnici su kroz razgovor osvijestili kako predrasude najčešće nastaju, koje vrste predrasuda postoje, te kako one mogu dovesti do diskriminacije. Također, razgovarali su o tome jesu li se oni kao beskućnici susreli s predrasudama prema sebi, te kako možda mogu utjecati oni sami na promjenu tih predrasuda u društvu. Program je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

                                                                                                          Martina Aničić

 

 

Radionica s predstavnikom HZZZ u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. u 11,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Osijek, održao je radionicu na temu: Uvježbavanje razgovora za posao. Korisnici su imali priliku čuti teorijski dio kako pristupiti razgovoru za posao, kako se ponašati na razgovoru, kako komunicirati i verbalno i neverbalno, te u konačnici kako se najbolje predstaviti poslodavcu za željeni posao. Također, nakon teorijskog dijela je voditelj radionice sa svakim korisnikom metodom igranja uloga, odglumio potencijalni razgovor za posao, te su na taj način korisnici mogli osjetiti makar približno kako bi razgovor mogao izgledati u zbilji. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

                                                                                                                      Martina Aničić

 

 

Održana informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osije

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika Osijek, 02. kolovoza 2018. godine održana je informatička radionica u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ na temu „Izrada nove datoteke u programu MS Excel“.

Korisnici su učili kako uz pomoć programa MS Excel izraditi novu datoteku te ju spremiti na željeno mjesto na računalu. Kako spremiti datoteku pod različitim ekstenzijama kako bi mogli pristupiti datoteci iz starijih verzija MS Excel-a. Također, naučili su kako unijeti podatke u tablice, uređivati izgled tablice i sadržaja po želji.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Martina Aničić

 

 

Kreativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U utorak 26. lipnja 2018. godine u 17,00 sati, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J.J. Strossmayera 69 u Osijeku, održana je kreativna radionica. Stručni suradnici su s korisnicima izrađivali simbolične uratke od gline na temu: Obilježavanje 75 godina djelovanja Caritasa.

Kreativne radionice aktivnost su II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Balatinac Olivera

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 20. lipnja 2018. u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek održana je informatička radionica na temu „Izrada nove datoteke u programu MS Word“   koju je vodio Mario Balatinac.

Korisnici su na radionici upoznati kako uz pomoć programa MS Word izraditi novu datoteku te kako ju spremiti na željeno mjesto. Korisnici su vježbali otvarati nove datoteke, pisati sadržaje te spremati i brisati iste. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika 18. lipnja 2018. godine održana je psihosocijalna radionica u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ na temu „Stres – možemo li razviti otpornost na stres?“

Tijekom radionice korisnici su upoznati s terminom stresa; što predstavlja stres, razlike između pozitivnog i negativnog stresa, što može izazvati stres i sl. Kroz zadanu aktivnost korisnici su procjenjivali vlastite kapacitete za nošenje sa stresnim situacijama. Voditeljica radionice Ana Jurić, psihologinja korisnicima je prezentirala sadržaje vezane uz upravljanje stresom i moguće metode suočavanja sa stresom.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak 14. lipnja 2018. godine u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održana je kreativna radionica modeliranja gline. Korisnici su zajedno sa stručnim suradnicima izrađivali oblike od gline na temu: Obilježavanje 75 godina Caritasa.

Kreativne radionice aktivnost su II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović