Arhive kategorije: Izdvojeno

Izdvojeno

Radionica na temu dijabetesa u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U vrtu Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek, 06. kolovoza 2020. godine s početkom u 17 sati, održana je radionica brige o zdravlju koju je vodila medicinska sestra Katica Andraši. Uz predavanje na temu dijabetesa korisnici su imali priliku izmjeriti vrijednost šećera u krvi. Nakon pregršt raznolikih pitanja korisnika na ovu i druge teme dogovoreno je da će sljedeća radionica biti posvećena urološkim problemima.

Radionica je dio prve godine trogodišnjeg programa „ Resocijalizacija beskućnika- Budimo im potpora na putu do samostalnosti“ koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, na adresi J. J. Strossmayera 69,  Osijek, je u petak, 31. srpnja 2020. godine, održana četvrta psihosocijalna radionica. Radionicu je vodila Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Ovom radionicom je završen niz, usudili bi se reći, uspješnih radionica u mjesecu srpnju. Korisnici su trebali koristiti imaginaciju te su igrali opisne igre. Radionica je provedena u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva  Sedmak

Psihosocijalna radionica psihijatra i psihoterapeuta u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Psihosocijalnom radionicom, koju je vodio Božidar Popović, dr. med., psihijatar i psihoterapeut, nastavljen je niz radionica u mjesecu srpnju.  Radionica je održana u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. godine, u prostorijama Caritasovog prihvatilišta za beskućnike- Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Radionica je započela promišljanjem korisnice o željama, a njezino izlaganje preraslo je u temu na koju su se i drugi korisnici nadovezali. U opuštenoj sredini, uz dozu smijeha, pričalo se o različitim temama. Vrijeme je brzo prošlo te su se otvorile teme o kojima će se razgovor nastaviti na sljedećoj radionici u kolovozu.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku financira program „Resocijalizacije beskućnika- Budimo im potpora na putu do samostalnosti“ dio kojega su sve radionice.

Iva  Sedmak

Psihosocijalna i informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe prve godine programa „Resocijalizacije beskućnika  – budimo im potpora na putu do samostalnosti”, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek održane su dvije radionice.

Tako su u utorak, 21. srpnja s početkom u 17 sati, korisnici mogli sudjelovati u trećoj psihosocijalnoj radionici koju je vodila Karolina Burek Bilokapić, a u srijedu, 22. srpnja s početkom u 17 sati, u informatičkoj. Informatičku radionicu održao je Mario Balatinac.

Kroz radionice, korisnici, djelatnici i stručni suradnici u ovom Programu, trude se korak po korak približiti krajnjem cilju resocijalizacije beskućnika. To čine kroz potporu i podučavanje od strane stručnih suradnika i djelatnika, a usvajanjem novih vještina, znanja i osnaživanjem, vraćanjem vjere, nade i neodustajanjem od samih sebe.

Iva Sedmak

Radno terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U petak, 17. srpnja 2020.godine, održana je dvosatna radno terapijska radionica u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69). Odgojiteljice Ljiljana Vetengl i Mira Vego prvo su demonstrirale, a potom i podučile korisnike kako skrojiti i šivati navlake za jastuke. Neki od starijih korisnika prisjetili su se školskih dana i predmeta koji se nekoć zvao domaćinstvo. Kako onda tako i sada naučili su nešto korisno uz malo truda i dobre volje, ovaj puta bez ocjena, ali uz vidljive rezultate svoga rada.

Radionica je održana u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika- Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva Sedmak

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Jutarnjom tjelovježbom, danas, 14. srpnja 2020. godine s početkom u 10 sati, u vrtu Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, održana je dvosatna zdravstvena radionica. Nakon tjelovježbe korisnici su isprobali voziti sobni bicikl koji je kupljen u sklopu Programa. Jedni su željeli vidjeti tko može napraviti više vježbi dok su drugi bili zadovoljni što će vožnjom poboljšati svoje zdravstveno stanje. Radionicu je održala fizioterapeutkinja Petra Vego. Radionica je dio programa „ Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koji je financiran od strane Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva Sedmak

Radionica o zdravlju u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

S velikim iščekivanjem korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69) dočekali su prvu radionicu u mjesecu srpnju. Prošli četvrtak, 02. srpnja 2020. godine s početkom u 16 sati, održana je radionica brige o zdravlju. Medicinska sestra Katica Andraši korisnike je ovaj put educirala što su i kako prepoznati urološke probleme. Također je nastavljeno s vođenjem evidencije te su korisnicima izmjerene vrijednosti tlaka i šećera u krvi. I ova radionica dio je programa „ Resocijalizacija beskućnika- Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koji je financiran od strane Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva Sedmak

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnike-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, u ponedjeljak, 29. lipnja 2020. godine, održana je druga radionica psihijatra i psihoterapeuta, dr. Božidara Popovića, čime je zaokružen ciklus radionica u mjesecu lipnju. Korisnici Centra za prihvat beskućnika promišljali su o temama koje ih trenutno najviše preokupiraju. Uz stručnu potporu iznosili su svoje viđenje i osobna iskustva na teme poput ograničenja, slobode, života u zajednici, prijateljstva i sl. Radionica je provedena u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva  Sedmak

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu 24. lipnja 2020. u 17 sati, voditeljica psihosocijalne radionice Karolina Burek Bilokapić, zajedno s korisnicima, iskoristila je lijepo vrijeme te je u vrtu Caritasovog prihvatilišta za beskućnike u Osijeku održala drugu psihosocijalnu radionicu. Radionica je bila na temu „ Moje osobine“ gdje su korisnici imali priliku kroz osmišljene aktivnosti voditeljice razmisliti i iskazati koje su to njihove osobine. Sve radionice dio su programa  „Resocijalizacije beskućnika- Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva Sedmak

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, 16. lipnja 2020. godine s početkom u 17 sati održana je prva ovogodišnja informatička radionica koju je vodio Mario Balatinac. Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika -Osijek imali su priliku naučiti nove pojmove i osvježiti svoje prijašnje znanje. Radionica je provedena u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva  Sedmak