Arhive kategorije: Izdvojeno

Izdvojeno

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, u petak, 6.9.2019., održana je trinaesta kreativna radionica.

Korisnici i voditeljice, odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, posljednju radionicu u ovom trogodišnjem programu, iskoristili su za druženje i dovršavanje posljednjih detalja na svojim leptirićima i cvjetićima koje su izrađivali zadnjih mjeseci. Kako je već najavljeno, naši korisnici darovat će ukrase djeci, korisnicima Caritasovog Centra za majku i dijete – Osijek. Osim izvođenja predstave povodom Dana kruha, želja nam je i darivanjem razveseliti najmlađe korisnike.

Marija Sambol

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek J. J. Strossmayera 69, Osijek, u srijedu, 05.9.2019. godine, održana je deseta psihosocijalna radionica. Nakon ljetne pauze, voditeljica radionice, socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić vodila je grupnu radionicu na temu „Ja odlučujem – izazovi i izbori“. Korisnici koji su sudjelovali na ovoj radionici razgovarali su o tome kako mogu utjecati na svoju životnu situaciju, što mogu osobno učiniti za sebe, te koje ih snage na tom putu vode, odnosno slabosti koje im prijete.

Cijeli program Resocijalizacije sufinanciran je od Ministarstva za demografiju, obitelj i socijalnu politiku.

Marija Sambol

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, u ponedjeljak, 02.9.2019., održana je dvanaesta kreativna radionica. Korisnici i voditeljice, odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, dovršavali su svoje ukrase od glinamola. Ovog puta došao je red na lijepljenje leptirića i cvjetića na štapić ili magnet, zatim vezanje raznih vrpci i dodavanje posljednjih detalja na ukrase.

Kako je već najavljeno, naši korisnici darovat će ukrase djeci, korisnicima Caritasovog Centra za majku i dijete – Osijek. Osim izvođenja predstave povodom Dana kruha, koju će također izvesti korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika –  Osijek, i na ovaj način želja nam je razveseliti najmlađe korisnike. Provedbu programa sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, u Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, u ponedjeljak 29.7.2019. godine, održana je deveta informatička radionica na temu: „Izrada jednostavne prezentacije u programu MS Power Point“, na kojoj su naši korisnici imali mogućnost upoznati se s osnovama programa, te izraditi svoju prvu prezentaciju.

Ova radionica organizirana je u sklopu programa kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Održana je kreativna radionica u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Radionica je održana u ponedjeljak, 15.7.2019. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, Voditeljice radionice bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl.

Korisnici su ovog puta nastavili bojati izrađene predmete od glinamola. Bila je to još jedna prilika za naše korisnike da se uključe u rad i na taj način vježbaju i poboljšaju finu motoriku, te izraze svoje kreativne zamisli.

Marija Sambol

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, održana je u četvrtak 11.7.2019. godine, u popodnevnim satima informatička radionica za naše korisnike.

Tema radionice bila je „Funkcije u programu MS Excel“, a voditelj radionice bio je informatičar Mario Balatinac. Korisnici koji su sudjelovali na ovoj radionici imali su priliku susresti se s nečim novim, te naučiti kako na jednostavan i brz način izvoditi osnovne računske operacije, izrađivati tablice i sl.

Provedbu programa sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 8.7.2019. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek, održana je osma kreativna radionica. Voditeljice radionice bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te zdravstvena djelatnica Petra Škrbić. Nakon što su na zadnjih nekoliko radionica izrađivali različite oblike od glinamola, ovog puta korisnici i voditeljice započeli su s bojanjem istih, stoga je stol bio ispunjen šarenilom cvijeća i leptirića.

Kreativna radionica organizirana je u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“.

Marija Sambol

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je provedba treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te je u sklopu istog održana sedma kreativna radionica.

Radionica je održana u prostorijama Caritasova Centra za prihvat beskućnika Osijek, J. J. Strossmayer 69 Osijek, u četvrtak 4.7.2019, u prijepodnevnim satima na kojoj su naši korisnici izrađivali različite oblike od glinamola. Bila je ovo još jedan prilika za naše korisnike da se uključe u rad, kreativno izraze, nauče nešto novo, stvore maštovite  i unikatne ukrase. Voditeljice radionice bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te zdravstvena djelatnica Petra Škrbić, koje su kao i svakog puta do sada korisnike animirale da sudjeluju na radionici i na taj način si skrate ovo ljetno prijepodne.

Marija Sambol

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U petak, 21.6.2019., u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, Osijek,  održana je psihosocijalna radionica na temu „Izgradnja pozitivnih odnosa s drugima – umrežavanje“. Radionica na kojoj su korisnici imali priliku razgovarati o međuljudskim odnosima u prihvatilištu, koliko se trude graditi dobre odnose s ostalima i koliko su takvi odnosi važni za svakodnevno funkcioniranje. Voditeljica radionice bila je socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Radionica se održala u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koju sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koju sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu provedbe istog, u srijedu 19.6.2019., u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek održana je sedma informatička radionica. Tema radionice bila je „Izrada i uređivanje jednostavnih tablica“, na kojoj su korisnici prihvatilišta mogli naučiti nešto više o upotrebi tablica.

Voditelj radionice bio je informatičar Mario Balatinac.

Marija Sambol