Arhive kategorije: Izdvojeno

Izdvojeno

Korisnici Centra za prihvat beskućnika-Osijek na Danima poslova u turizmu

Dana 18. siječnja 2019. korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnik-Osijek u pratnji socijalne radnice Anje Kovač Mišura posjetili su Dane poslova u turizmu u dvorani Gradski vrt. Korisnici su se na sajmu predstavili odabranim poslodavcima, imajući na umu savjete dobivene na radionici CISOK-a: pri predstavljanju poslodavcima potrebno je biti vedar, nasmiješen, energičan i pokazati volju za radom, čak i ako ne postoji radno iskustvo za upražnjeno radno mjesto. Potencijalnim poslodavcima ostavili su primjerak svog životopisa kojeg su izradili na radionici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Posjet sajmu završio je u dobrom raspoloženju, a korisnici su bili iznimno ponosni na svoj uspjeh u samoprezentaciji potencijalnim poslodavcima.

Posjetom sajmu osnaženo je samopoštovanje korisnika Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek te su korisnici uvježbavali komunikacijske vještine i vještinu predstavljanja potencijalnom poslodavcu.

Anja Kovač Mišura

 

Druga informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ 17. siječnja 2019. u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek realizirana je druga po redu informatička radionica. Voditelj radionice Mario Balatinac izložio je temu Načini smještanja i pristup do datoteka u računalu, a potom su korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek stečeno znanje primijenili u praksi, koristeći se računalom. Također, jedan od korisnika naučio se služiti e-poštom.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

 

Anja Kovač Mišura

Radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika-Osijek u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

Dana 15. siječnja 2019. korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek sudjelovali su na radionici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Radionica se odvila u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, a vodili su ju stručni savjetnici u CISOK-u Jelena Vajnberger i Miro Maćešić te djelatnik Hrvatskog zavoda zapošljavanje Julije Šoltić, savjetodavac. Korisnici su imali priliku naučiti pisati životopis u Europass formatu, kao i otvorenu ponudu poslodavcu. Savjetodavac Julije Šoltić razgovarao je s korisnicima o mogućnosti odlaska rada na sezonu, te ih je izvijestio o Sajmu poslova u turizmu koji će se održati u petak, 18. siječnja 2019., u dvorani Gradskog vrta u Osijeku. Korisnici su bili izuzetno zainteresirani i stekli su vještine pisanja životopisa i ponude, a ujedno su i dobili savjete kako se predstaviti potencijalnom poslodavcu. Naglašeno im je kako trebaju održati volju i ne gubiti nadu ukoliko naiđu na odbijanje poslodavaca, ali su savjetovani i kako se nositi s predrasudama o beskućnicima.

Projekt „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura

 

 

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Prva ovogodišnja radionica u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek održana je 10. siječnja 2019., s temom “Tko sam ja?”. Radionicu je vodila socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić, a ista je planirana i realizirana u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Sudionici su na zabavan i opušten način razmjenjivali svoja razmišljanja te se zbližili jedni s drugima.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura

 

Sudjelovanje korisnika na božićnom sajmu u Osijeku

Caritasov Centar za prihvat beskućnika-Osijek treću godinu zaredom provodi program „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naši su korisnici i ove godine sudjelovali na božićnom sajmu. Božićni je sajam održan 23. prosinca 2018. u Parku kralja Petra Krešimira IV. u Osijeku, a na njemu smo izložili ručno rađene božićne ukrase i čestitke koje su korisnici izradili pod vodstvom odgojiteljica Mire Vego i Lijljane Vetengl te zdravstvene djelatnice Petre Škrbić.

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika su s voditeljicom Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Oliverom Balatinac, tajnicom Caritasa Nikolinom Ivanda, socijalnom radnicom Anjom Kovač Mišura i voditeljicama kreativnih radionica Mirom Vego i Lijljanom Vetengl izložili svoje radove. Posjetitelji sajma darovali su dobrovoljne priloge te su si odabrali božićne ukrase kojima će okititi svoje domove, kao i čestitke kojima će uputiti najljepše želje svojim najmilijima. Također, građane smo informirali o aktivnostima koje se odvijaju u Centru za prihvat beskućnika te o Nadbiskupijskoj zakladi “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima s projektom “Jedan novčić-zalog za našu budućnost”.

Anja Kovač Mišura

 

Čestitke i ukrasi korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Dana 11. i 14. prosinca 2018. u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek održane su kreativne radionice. Na spomenutim su radionicama korisnici pod vodstvom odgojiteljica Mire Vego i Ljiljane Vetengl te zdravstvene djelatnice Petre Škrbić izrađivali čestitke i božićne ukrase. Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika izrađene će čestitke i ukrase izložiti na božićnom sajmu u Osijeku “Advent u Parku” u nedjelju, 23. prosinca 2018. od 17 sati.

Projekt „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura

 

Informatička radinica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek 20. prosinca 2018. održana je prva informatička radionica u sklopu treće godine provođenja programa: „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodio Mario Balatinac. Korisnici Centra za prihvat beskućnika imali su prilike naučiti i osvježiti svoje znanje o radu s mapama i datotekama.

Anja Kovač Mišura

Animatori župnog Caritasa Tenja doručkovali s korisnicima Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Dana 20. prosinca 2018. godine, animatori župnog Caritasa Tenja, Maja Viduman i Dejana Spajić s novim mladim snagama Matom Slobođanom, Markom Hodakom i Anom Stevanović, priredili su za korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek doručak s tradicionalnim slavonskim delicijama kao što su kobasice, čvarci, krvavice i za desert salenjaci.

Nakon zajedničkog doručka koji je protekao uz ugodan razgovor s korisnicima, animatori su korisnicima uručili obilne higijenske pakete koje su prikupila i upakirala djeca iz Dječjeg vrtića Vrapčić i učenici OŠ Tenja, te im poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.

Ovo nije prvi posjet ove župe, naša suradnja traje već nekoliko godina, a nadamo se da će i potrajati, jer dobrotom i ljubavlju doprinosimo ugodnijem životu naših korisnika o kojima skrbimo.

Balatinac Olivera

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dana 19. prosinca 2018. u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek održana je psihosocijalna radionica s temom „Uvod u treći ciklus projekta“. Radionicu je vodila socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić. Voditeljica radionice upoznala je nove korisnike, a otprije poznati korisnici su joj poželjeli dobrodošlicu nakon povratka s roditeljskog dopusta. Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika s voditeljicom su sjedeći u krug predstavili se, rekli dosadašnja iskustva i očekivanja kako bi se  međusobno povezali te su dogovorili teme kojima će se baviti na sljedećim susretima.

Radionica je održana u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji se provodi treću godinu, a sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura

Sveti Nikola u Centru za majku i dijete-Osijek

Dana 06. prosinca 2018. u Caritasovom Centru za majku i dijete-Osijek održan je dramsko-glazbeni nastup Mala jela, koji je pripremljen pod vodstvom odgojiteljica Mire Vego i Ljiljane Vetengl te glazbenice Tajane Balatinac. Nastup su izveli korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek kako bi razveselili mališane povodom obilježavanja blagdana svetog Nikole. Mališani su zainteresirano pratili predstavu, ali su i sudjelovali u njoj pjevajući pjesme.

Nakon predstave, Centar za dijete posjetio je sveti Nikola i podijelio je djeci poklone. Mališani su oduševljeno razgovarali sa svetim Nikolom, a poneki su se i fotografirali za uspomenu.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura