Svi postovi od admin

Otvoren natječaj Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima

Natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. godinu

Prema Pravilniku o kriterijima i postupku dodjele sredstava Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije

Zakladna uprava
raspisuje
NATJEČAJ
ZA DODJELU NOVČANE POMOĆI IZ NADBISKUPIJSKE ZAKLADE „DR. NIKOLA DOGAN“ ZA POMOĆ UČENICIMA I STUDENTIMA ZA ŠKOLSKU/AKADEMSKU 2019./2020.

1. Na natječaj za dodjelu novčane pomoći molbu mogu uputiti:
a) Učenici osnovnih i srednjih škola
b) Redoviti studenti
c) Doktorandi

Učenici ili studenti koji ponavljaju godinu, ne mogu se natjecati za novčanu pomoć.

• Natječaj je otvoren od 01. kolovoza do 10. listopada 2019. godine.
  • Novčana pomoć dodjeljuje se za školsku/akademsku  2019./2020. godinu.

Obvezna dokumentacija za dodjelu novčane pomoći koju je potrebno dostaviti:

1. Pisana preporuka župnika.
  2. Osobna molba PREUZMI OBRAZAC
  3. Prijava za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima PREUZMI OBRAZAC
  4. Popunjen obiteljski list uz ovjeru župnika PREUZMI OBRAZAC
  5. Kopija domovnice ili rodnog lista podnositelja (učenika, studenta, doktoranda) molbe.
  6. Kopija potvrde o OIB-u podnositelja (učenika, studenta, doktoranda).
  7. Kopija osobne iskaznice ukoliko je podnositelj molbe punoljetan ili kopija osobne iskaznice roditelja ili skrbnika ukoliko je podnositelj molbe maloljetan.
  8. Potvrda o upisu  podnositelja u školsku/akademsku 2019./2020. godinu.
  9. Kopija kartice tekućeg računa s IBAN brojem podnositelja molbe za uplatu odobrene novčane pomoći ili kopija kartice tekućeg računa s IBAN brojem roditelja ili skrbnika ukoliko je podnositelj molbe maloljetan. Ukoliko na kartici tekućeg računa nije naveden IBAN broj, dostaviti  potvrdu banke o tekućem računu s IBAN brojem podnositelja molbe ili kopiju ugovora o otvaranju tekućeg računa s IBAN brojem.
  • Kriteriji za dodjelu novčane pomoći, uglavnom se odnose na socijalno stanje natjecatelja.

Procjenu materijalnog stanja svake obitelji Zakladna uprava će provesti tako da će njezin ukupni prihod, primljen s bilo kojeg naslova (plaća, mirovina, dječji doplatak, socijalna pomoć) podijeliti na sve članove koji od njega žive, kako bi dobila stvarnu socijalnu situaciju.

Dobivanje materijalne pomoći povezano je i s brojem malodobne djece u obitelji, brojem djece koja se školuju iz obitelji, a prednost imaju obitelji s brojnom djecom.

Zakladna uprava će na temelju analiziranih molbi donijeti odluku o izabranim natjecateljima i visini odobrenog novčanog iznosa.

• Broj izabranih natjecatelja uvjetovan je sredstvima Zaklade.
  • Iznos odobrene novčane pomoći Zaklada će isplaćivati na tekuće račune natjecatelja ili tekuće račune roditelja ili skrbnika onih natjecatelja koji nisu punoljetni.
  • O izabranim natjecateljima za dobivanje novčane pomoći svi natjecatelji će biti obaviješteni pismenim putem.
  • Molbu s obveznom dokumentacijom za dodjelu novčane pomoći kandidati dostavljaju u pisanom obliku u sjedište Zaklade na adresu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije,   J. J. Strossmayera 58, 31 000 Osijek s naznakom: Nadbiskupijska zaklada „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima.

Molbe dostavljene izvan roka i s nepotpunom dokumentacijom neće se uzeti u razmatranje.

Zakladna uprava

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, u Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, u ponedjeljak 29.7.2019. godine, održana je deveta informatička radionica na temu: „Izrada jednostavne prezentacije u programu MS Power Point“, na kojoj su naši korisnici imali mogućnost upoznati se s osnovama programa, te izraditi svoju prvu prezentaciju.

Ova radionica organizirana je u sklopu programa kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 29.7.2019., u 17 sati, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek, održat će se deveta informatička radionica „Izrada jednostavne prezentacije u programu MS Power Point“. Održavanje radionice je u sklopu treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Voditelj radionice bit će informatičar Mario Balatinac.

Marija Sambol

Skupno savjetovanje u Centru za majku i dijete-Osijek

U četvrtak, 18. srpnja 2019. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete-Osijek, na adresi Matije Gupca 47A, s početkom u 14,00 sati, bit će održano skupno savjetovanje na temu: „Stilovi roditeljstva “. Predavač na skupnom savjetovanju bit će Mira Vego, odgajatelj mentor.

Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Radionica razvojne gimnastike za bebe u Centru za majku i dijete-Osijek

U četvrtak, 18. srpnja 2019.god., u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku, na adresi Matije Gupca 47A s početkom u 16,00 sati, bit će održane vježbe razvojne gimnastike tzv. “Baby fitness“ koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu će voditi Tihana Nemeth, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Održana je kreativna radionica u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“. Radionica je održana u ponedjeljak, 15.7.2019. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, Voditeljice radionice bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl.

Korisnici su ovog puta nastavili bojati izrađene predmete od glinamola. Bila je to još jedna prilika za naše korisnike da se uključe u rad i na taj način vježbaju i poboljšaju finu motoriku, te izraze svoje kreativne zamisli.

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ponedjeljak, 15.7.2019. godine, u 9,00 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, bit će održana deveta kreativna radionica. Voditeljice radionice su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl.

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek, održana je u četvrtak 11.7.2019. godine, u popodnevnim satima informatička radionica za naše korisnike.

Tema radionice bila je „Funkcije u programu MS Excel“, a voditelj radionice bio je informatičar Mario Balatinac. Korisnici koji su sudjelovali na ovoj radionici imali su priliku susresti se s nečim novim, te naučiti kako na jednostavan i brz način izvoditi osnovne računske operacije, izrađivati tablice i sl.

Provedbu programa sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak, 11.7.2019., u 17 sati, u prostorijama Caritasova Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek, održat će se osma  informatička radionica na temu „Funkcije u programu MS Excel“. Održavanje radionice je u sklopu treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Voditelj radionice bit će informatičar Mario Balatinac.

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 8.7.2019. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek, održana je osma kreativna radionica. Voditeljice radionice bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te zdravstvena djelatnica Petra Škrbić. Nakon što su na zadnjih nekoliko radionica izrađivali različite oblike od glinamola, ovog puta korisnici i voditeljice započeli su s bojanjem istih, stoga je stol bio ispunjen šarenilom cvijeća i leptirića.

Kreativna radionica organizirana je u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“.