Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Svečana dodjela odluka Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan”

Svečana dodjela odluka korisnicima Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ za šk./ak. 2020./2021. godinu bit će održana u petak, 13. studenoga 2020. godine u Pastoralnom centru Nadbiskupskog Vikarijata Osijek, J. J. Strossmayera 58, Osijek s početkom u 9 sati.

Nadbiskupijska zaklada „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije od 2012. godine kontinuirano dijeli pomoć korisnicima, što će napraviti i ove godine. Zbog cjelokupne situacije oko virusa COVID-19, uručivanje Odluka će biti u obliku konferencije za medije.  Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i upravitelj Zaklade dr. sc. Drago Tukara, će uručiti Odluku samo nekim korisnicima, a ostalima će biti dostavljene poštom.

Nikolina Ivanda

 

 

Nikolina Ivanda

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak, 05. studenog 2020. godine, u 16:00 sati, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69) održat će se zdravstvena radionica brige o zdravlju. Tema radionice je: „Promjene na koži”, a voditeljica radionice je medicinska sestra Katica Andraši. Zdravstvena radionica brige o zdravlju održava se u sklopu provođenja programa „Resocijalizacije beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Nastup korisnika Centra za prihvat beskućnika u Centru za majku i dijete-Osijek

U Caritasovom Centru za majku i dijete – Osijek (Matije Gupca 47a), 29. listopada 2020. godine u 16:00 sati, održat će se dramsko glazbeni nastup korisnika Caritasovog Centra za prihvat beskućnika. Ova suradnja, povodom proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, omogućit će našim korisnicima da se kreativno izraze i razvesele druge nastupom kojeg su uvježbavali na dosadašnjim dramsko- glazbenim radionicama. Radionice financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a dio su trogodišnjeg programa „Resocijalizacije beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti”.

Iva Sedmak

Psihosocijalna radionica psihijatra i psihoterapeuta u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, u 8:00 sati, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69) psihijatar i psihoterapeut Božidar Popović održat će svoju šestu psihosocijalnu radionicu. Kao i do sada radionica će biti održana u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike.

Iva Sedmak

 

 

22. i 23. listopada Zdravstvene radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, u četvrtak, 22. i petak, 23. listopada 2020. godine s početkom u 10:30 sati, održat će se zdravstvene radionice.

Fizioterapeutkinja Petra Vego razgibat će naše korisnike unutar tri radionice. Prve dvije radionice održat će se u četvrtak, a treća u petak.

Zdravstvene radionice se provode u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike.

Iva Sedmak

 

Psihosocijalna radionica socijalne pedagoginje u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, u utorak, 20. listopada 2020. godine u 17:00 sati, socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održat će individualnu psihosocijalnu radionicu. Radionica se provodi u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva  Sedmak

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69), 16. listopada 2020. godine u 17 sati održat će se dvije dramsko-glazbene radionice. Voditeljice radionica pripremat će korisnike za priredbu, koju će održati 22. listopada o.g. povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Caritasovom Centru za majku i dijete (Matije Gupca 47a, Osijek). Korisnici će tako moći izraziti svoju kreativnost i učiniti nešto za druge, u ovom slučaju razveseliti djecu igrokazom.

Radionica se održava u sklopu provedbe prve godine programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“. Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu, 07. listopada 2020. godine, u 17:00 sati, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69) održat će se zdravstvena radionica. Radionicu će voditi fizioterapeutkinja Petra Vego. Zdravstvena radionica se održava u sklopu provođenja programa „Resocijalizacije beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U utorak, 06. listopada 2020. godine s početkom u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, J. J. Strossmayera 69 bit će održana dramsko-glazbena radionica koju provodimo u sklopu programa: “Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti”.

Spomenuti Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

05.-12.10. 2020. Regionalni seminari za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore

OSIJEK (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira regionalne seminare za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore. Župnici će prostor pripremiti sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, prema naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prvi dio seminara, s početkom u 17 sati, predvodit će djelatnici Nadbiskupijskog Caritasa, a drugi dio, koji će sadržavati listopadske pobožnosti, misu i homiliju, predvoditi će župnik domaćin.

* U Slavonskom Brodu seminar će se održati u ponedjeljak, 5. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći (Ul. Krešimira IV. br. 55), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Slavonskobrodskog, Sibinjskog i Garčinskog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: preč. Ivan Lenić, dekan;

* U Šumanovcima seminar će se održati u utorak 6. listopada u svetištu Uznesenja BDM, a  na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Županjskog i Drenovačkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Živić Ivan, povjerenik;

* U Đakovo seminar će se održati u srijedu 7. listopada u Maloj crkvi župe Svih Svetih (Ul. bana J.Jelačića 1A), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Đakovačkog i Velikokopaničkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Tomislav Ćorluka, povjerenik;

* U Valpovu seminar će se održati u četvrtak 8. listopada u župnoj crkvi Bezgrešno začeća BDM (Trg Kralja Tomislava 12), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Zvonko Mrak, povjerenik;

* U Rokovcima seminar će se održati u petak 9. listopada u župnoj crkvi Svetog Roka (Vinkovačka 1), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Vinkovačkog, Otočkog i Vukovarskog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Đuro Blumenšajn, povjerenik;

* U Osijeku seminar će se održati u ponedjeljak 12. listopada u župnoj crkvi Uzvišenja svetog križa (Žumberačka 53), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog, Čepinskog i Baranjskog dekanata. Caritasov povjerenik dekanata: preč. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.