Radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69),  14. i 16. ožujka 2023. godine u 17.00 sati održane su dramsko – glazbene radionice na kojoj su voditeljice Mira Vego, Ljiljana Vetengl i Tajana Balatinac sa zainteresiranim korisnicima započeli s pripremama uskršnje predstave, koju već tradicionalno, pred Uskrs korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika i voditeljice izvode u Caritasovom centru za dijete – Osijek.

Dvosatnu psihoterapijsku radionicu s korisnicima je imao voditelj Božidar Popović,  15. ožujka 2023. godine s početkom u 7.30 sati. U poslijepodnevnim satima od 16.00 sati voditeljica zdravstvene radionice fizioterapeutkinja Petra Vego iskoristila je sve toplije vrijeme te odradila zdravstvenu radionicu  s korisnicima, izvodeći vježbe na otvorenom.

Nastojeći poboljšati kvalitetu života korisnika radionice se organiziraju na način da budu prilagođene obvezama, željama, mogućnostima i zdravstvenom stanju korisnika. Sudjelovanje na radionicama uvijek je dobrovoljno.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić