Sastanak o suradnji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Vukovarsko-srijemske županije

U Caritasovoj pučkoj kuhinji u Vinkovcima, održan je sastanak predstavnika Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije na čelu s privremenom pročelnicom Magdalenom Parat i Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s ravnateljem dr.sc. Dragom Tukara. Uz pročelnicu i ravnatelja sudjelovali su i viši stručni suradnici za poljoprivredu i ruralni razvoj u Upravnom odjelu za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đukić i Mijo Šajtoš te voditeljica Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima Renata Keškić kao i pomoćnik ravnatelja Caritasa Mišo Lukačević.

Na sastanku  se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji ovih dviju ustanova. Prije svega, u pogledu zbrinjavanja koka nesilica iz slobodnog uzgoja prema obiteljima u potrebi na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Caritas i Županija animirale su župnike i njihove suradnike za pronalaženje obitelji kojima bi dobro došla ovakva pomoć. Svi dionici procesa ove pomoći, a posebno korisnici, izrazili su svoje zadovoljstvo i zahvalnost.

Do sada je donacijama koka nesilica obuhvaćeno 269 obitelji iz 7 župa s područja Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije. Obiteljima su donirane ukupno 4.344 koke nesilice, a vrijeme provedbe aktivnosti je trajalo od studenoga 2020. do lipnja 2022. godine.

Također je spomenuta suradnja Caritasa i Vukovarsko-srijemske županije, koja preko Agro-klastera u proteklom razdoblju pomogla rad Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima kroz donacije namirnica za pripremu obroka za korisnike u Vinkovcima i Vukovaru.

Sudionici sastanka izrazili su spremnost na daljnju suradnju i u slijedećoj godini.