Aktivnosti u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Od srijede 10. travnja do petka 12. travnja 2019., naši su korisnici izlagali, unikatne, ručno rađene ukrase s uskršnjim motivima, na osječkom uskrsnom sajmu „Šarana jaja bojama grada“. Tako su posjetitelji na štandu mogli pronaći predmete koji su rezultat kreativnih radionica održanih prošlog mjeseca u prostorijama Centra za prihvat beskućnika.

U utorak 9. travnja u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika korisnici su sudjelovali  na psihosocijalnoj radionici s voditeljicom socijalnom pedagoginjom Karolinom Burek Bilokapić. Sudionici radionice imali su  priliku razgovarati u grupi o zadanoj temi: „Davanje povratnih informacija – zauzimanje za sebe“.

U ponedjeljak 8. travnja 2019. godine, održana je generalna proba na dramsko – glazbenoj radionici kojom su se korisnici pripremali za izvedbu predstave, „Zeko traži stan“ u Caritasovom Centru za majku i dijete. Radionicu su vodile odgojiteljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.


Cilj provedenih radionica je osnažiti i pojačati osjećaj samopouzdanja, smanjiti nesigurnost i vlastito nezadovoljstvo korisnika. Također, predstavljanjem svojih radova na sajmu korisnici su dobili mogućnost srušiti brojne predrasude na koje svakodnevno nailaze.

Sve aktivnosti provedene su u sklopu treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika- kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol