Grad Osijek darivao uskrsnice štićenicima Centra za prihvat beskućnika-Osijek

OSIJEK (TU) – Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara primio je 16. travnja 2019. u Vikarijatu Osijek predstavnike Grada Osijeka, koji petu godinu zaredom daruju uskrsnicama štićenike Caritasova Centra za prihvat beskućnika. Uz uskrsnice, Grad je ove godine po prvi puta osigurao je i donaciju ribe za Pučku kuhinju u Osijeku. Tako će svi korisnici Pučke kuhinje na Veliki petak moći uživati tradicionalan ručak – fiš i pečenu ribu.

Uz ravnatelja Tukaru i djelatnike Caritasa – Oliveru Balatinac, Mišu Lukačevića, Nikolinu Ivanda i Mariju Sambol, nazočili su: Drago Šerić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka te Romana Kovačević, pomoćnica pročelnika Kristića.

Uz srdačnu dobrodošlicu, ravnatelj Tukara izrazio je zadovoljstvo što ljudska potreba uvijek zbližava, pa je tako zbližila Grad Osijek i Caritas kako bi zajedno pomogli najpotrebitijima. Potpredsjednik Šerić potvrdio je kako je gradonačelnik Ivica Vrkić i ove godine prihvatio, osim standardnih uskrsnica za umirovljenike i socijalno ugrožene, da se uskrsnice daruju i štićenicima Centra za prihvat beskućnika. Radi se o iznosu od 200 kn koje će na kartici Zagrebačke banke dobiti 16 štićenika, koliko ih se trenutno nalazi u Centru.

Pročelnik Kristić pohvalio je projekt „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji se, uz sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, već treću godinu provodi u Centru za prihvat beskućnika. Tijekom te tri godine vrata Centra otvorena su 24 sata, a dobre rezultate projekta pokazuje manji broj štićenika jer je resocijalizacija povod za njihov brži izlazak i aktivaciju na tržištu rada te ostvarivanje vlastitih prihoda.

Štićenicima Centra uskrsnice je uručio M. Lukačević, pomoćnik ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. M. Kuveždanin