Predstava “Zeko traži stan” u izvedbi korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Korisnici Centra za prihvat beskućnika u Osijeku, u četvrtak 11. travnja 2019. godine, povodom Uskrsa izveli su lutkarsku predstavu „Zeko traži stan“ za najmlađe korisnike Caritasovog Centra za majku i dijete.

Predstava je rezultat dramsko – glazbenih radionica koje su održane za korisnike Centra za prihvat beskućnika. Nekoliko korisnika, na temelju vlastite motiviranosti i želje, odvažilo se zaigrati neku od uloga iz predstave. Bio je ovo još jedan način socijalizacije naših korisnika. Mogućnost da se kroz igranje uloga izraze, dodaju jedan dio svoje osobnosti. Način jasnog izgovaranja teksta pred drugima stvara osjećaj samopouzdanja, te ih na samom kraju osnažuje, osim toga ovo je bila mogućnost da razvesele djecu i samim time učine neko dobro djelo.

Dramsko – glazbene radionice i predstava održane su pod budnim okom i uz podršku voditeljica  odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac, a u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinancirane od  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol