Dodjela Odluka korisnicima zaklade “Dr. Nikola Dogan”

ĐAKOVO (TU) – Svečana dodjela odluka korisnicima Nadbiskupijske Zaklade „Dr. Nikola Dogan“ – osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima, održat će se u utorak, 21. studenoga 2017. godine u Svečanoj dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu s početkom u 17 sati.

Nakon molitvenog uvoda uslijedit će uvodni pozdrav upravitelja Zaklade, vlč. Drage Tukare, prigodan govor nadbiskupa đakovačko-osječkog, mons. dr. Đure Hranića. Program će obogatiti Zbor studenata KBF-a Đakovo „Ruah“ iz Đakova pod vodstvom Agate Puhalo.

Nadbiskupijska Zaklada „Dr. Nikola Dogan“ djeluje na području Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije. Prvi je svoja sredstva za učenike i studente u potrebi oporukom ostavio prof. dr. sc. Nikola Dogan, generalni vikar tada Đakovačke i Srijemske biskupije, kanonik i prvi dekan KBF-a u Đakovu, po kojemu je Zaklada i dobila ime. Uz svećenike, Zakladu pomažu svi ljudi dobra srca, kao i oni koji su se uključili u projekt „Jedan novčić – zalog za našu budućnost“.

Medijski djelatnici izjave govornika moći će dobiti u 16.45 sati.