Grad Osijek beskućnicima darivao božićnice

OSIJEK (TU) – Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Drago Tukara primio je 22. prosinca u Vikarijatu Osijek gradonačelnika grada Osijeka Ivana Vrkića, koji je i ove godine odlučio božićnicom darivati korisnike Centra za prihvat beskućnika.Prijemu je nazočila voditeljica Centra za prihvat beskućnika Caritasa Osijek Olivera Balatinac te koordinatorica Pučkih kuhinja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji Maja Cindrić.

U pratnji gradonačelnika bili su Drago Šerić, potpredsjednik Gradskog vijeća, Bruno Zorić, potpredsjednik Gradskog vijeća i član Odbora za socijalnu skrb i zdravstvo, Dragutin Medvidović, gradski vijećnik i predsjednik Odbora za socijalnu skrb i zdravstvo te Lea Porc Mandić i Jasenka Mađarević iz Ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Vrkić ravnatelju je predao božićnice u iznosu od 200 kn za 22 korisnika Centra, kao i ulaznice za doček Nove godine u Esseker centru. „Znamo da je ovaj čin i iznos samo na razini simboličnoga jer društvo još nema snage podići razinu materijalnog standarda da bi omogućili svima da rade i dobro žive“, rekao je gradonačelnik te nastavio: „Dok to ne omogućimo ovo je samo ispiranje savjesti. Ali, ipak smo ovdje da simboličnim darovima radost Božića podijelimo s onima koji teško žive ili naprosto nisu integrirani na pravi način u naše društvo i da im omogućimo da u ozračju ljubavi, razumijevanja i veselja dočekaju Novu godinu.“

Ravnatelj Tukara zahvalio je na primjenom novčanom iznosu i ulaznicama te rekao da se, sagledavajući cjelokupnu situaciju, mirne savjesti može reći da Grad i Caritas brinu za korisnike Centra za prihvat beskućnika ne samo pred Božić, već i tijekom ove i proteklih godina. Na različite načine korisnicima se nastoji ponuditi i osigurati bolja budućnost, rekao je te uputio u projekte resocijalizacije koji se u Centru provode. U poslijepodnevnim satima dr. Tukara posjetio je korisnike Centra i uručio im božićnice i ulaznice za doček Nove godine, čestitao Božić te prenio čestitke i dobre želje gradonačelnika Vrkića. M. Kuveždanin (foto: G. Mitić/Glas Slavonije)