Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak, 17. siječnja 2019., u 17 sati u Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69 će se održati informatička radionica. Tema radionice jest “Načini smještanja i pristup do datoteka u računalu”, a radionica se izvodi u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Voditelj radionice jest Mario Balatinac, informatičar.

Anja Kovač Mišura

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U novoj godini nastavljamo s radionicama namijenjenima korisnicima Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek. U sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u četvrtak, 10. siječnja 2019., u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, J.J. Strossmayera 69 održat će se grupna psihosocijalna radionica. Tema radionice jest „Tko sam ja“ , a radionicu će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja.

Anja Kovač Mišura

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provođenja programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se treću godinu zaredom, u četvrtak, 20. prosinca 2018., u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, J. J. Strossmayera 69 održat će se prva informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac.

Anja Kovač Mišura

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina provođenja programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu istoga u srijedu, 19. prosinca 2018. u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Anja Kovač Mišura

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek svake godine rado sudjeluju na Božićnom sajmu. Tako će i ove godine izložiti ukrase i čestitke koje sami izrađuju na kreativnim radionicama, uz vodstvo stručnih suradnica odgojiteljica Mire Vego i Ljiljane Vetengl te Petre Škrbić, zdravstvene djelatnice. Sljedeća kreativna radionica održat će se 14. prosinca 2018. u 17 sati.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Anja Kovač Mišura

Projekt: Veliko srce za male ljude-2018.

Projekt „Veliko srce za male ljude“, provodi se u vrijeme Adventa na području Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog, Čepinskog, Slavonskobrodskog, Garčinskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog, Vinkovačkog, Vukovarskog i Otočkog dekanata.

Osnovni cilj projekta je podići kvalitetu usluge i obroka korisnicima Caritasovih pučkih kuhinja u Osijeku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Vukovaru, te Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku kroz prikupljanje namirnica, higijenskih potrepština i novčanih sredstva.

Načini prikupljanja:

  1. Prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština

Župni Caritasi trebaju lobirati za donacije na području svojih župa, te organizirati prijevoz do Caritasovih pučkih kuhinja. Sve namirnice trebaju biti u pakiranju proizvođača, a ako je donator pravna osoba uz svaku donaciju treba biti i otpremnica. Mjesta primanja donacija su:

  • Caritasova pučka kuhinja, Matije Gupca 10 u Osijeku, radnim danom od 6,00 do 13,00; subota od 6,00 do 11,00, tel. 031/503-040, mob.: 098/573-554
  • Caritasova pučka kuhinja, P. Preradovića 1 u Slavonskom Brodu, radnim danom od 7,00 do 13,00 sati, subota od 7,00 – 12,00 tel. 035/442-111, mob.: 099/2707447
  • Caritasova pučka kuhinja, Zvonarska 60 u Vinkovcima, radnim danom od 7,00 do 14,00, subota od 7,00 do 12,00 sati, tel. 032/369-880, mob.: 099/2707449. U Caritasovoj pučkoj kuhinji u Vinkovcima se primaju donacije i za korisnike u Vukovaru.
  1. Novčane donacije

    Za Caritasovu pučku kuhinju i Caritasov Centar za prihvat beskućnika u Osijeku uplatu možete izvršiti na račun:

Privredna banka Zagreb                   IBAN:HR5323400091100158725
Addiko Bank                                            IBAN:HR9025000091102039593

 Model: HR00

S pozivom na broj: 31000-1-02

Opis plaćanja: donacija „Veliko srce za male ljude“ za Caritasovu Pučku kuhinju Osijek


Model: HR00

S pozivom na broj: 31000-2-02

Opis plaćanja: donacija „Veliko srce za male ljude“ za Caritasov Centar za prihvat beskućnika u Osijeku

 ili

 uplatom na blagajni Caritasa Osijek, J.J. Strossmayera 58 u Osijeku, radnim danom od 8,00 do 16,00 sati.

 

b) Za Caritasovu pučku kuhinju u Slavonskom Brodu uplatu možete izvršiti na račun:

Privredna banka Zagreb IBAN:HR6123400091110046082

 Model: HR00

S pozivom na broj: 35000-1-02

Opis plaćanja: donacija „Veliko srce za male ljude“ za Caritasovu Pučku kuhinju Slavonski Brod

ili

uplatom na blagajni Caritasa Slavonski Brod, P. Preradovića 1 u Slavonskom Brodu, radnim danom od 7,00 do 14,00 sati, subotom od 7,00 do 12,00 sati.

c) Za Caritasovu pučku kuhinju u Vinkovcima i Vukovaru uplatu možete izvršiti na račun

Privredna banka Zagreb                   IBAN:HR6123400091110046082Model: HR00

S pozivom na broj: 32100-1-02

Opis plaćanja: donacija „Veliko srce za male ljude“ za Caritasovu Pučku kuhinju Vinkovci

 

Model: HR00

S pozivom na broj: 32000-1-02

Opis plaćanja: donacija za „Veliko srce za male ljude“ za Caritasovu Pučku kuhinju Vukovar

ili

uplatom na blagajni Caritasa Vinkovci, Zvonarska 60 u Vinkovcima, radnim danom od 7,00 do 14,00 sati, subotom od 7,00 do 12,00 sati.

Svim župama i donatorima koji su do sada podržali Projekt zahvaljujemo, a pozivamo i ostale da ga podrže i svi zajedno odgovore na poziv pape Franje za drugi Svjetski dan siromašnih pod geslom:“Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje.“ (Ps 34,7)

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek će i ove godine sudjelovati na Božićnom sajmu u Osijeku, na kojem će izložiti materijale koje će izraditi  na kreativnim radionicama. Božićne ukrase i čestitke izrađivat će pod vodstvom stručnih suradnica, odgojiteljice Mire Vego i Ljiljane Vetengl te Petre Škrbić, zdravstvene djelatnice.

Kreativna radionica bit će održana 11. prosinca 2018. godine u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, J.J. Strossmayera 69.

Radionica će biti provedena u sklopu III. godine provođenje Projekta: Resocijalizacija beskućnika-kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju, a koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura

Sv. Nikola u Caritasovom Centru za majku i dijete-Osijek

Caritasov Centar za majku i dijete u Osijeku, poslovna je jedinica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. I u 2018. godini nastavili smo s aktivnostima u ostvarivanju misije postojanja,  stvaranju boljih i humanijih uvjeta da svako začeto dijete bude rođeno, željeno i voljeno. To činimo podjelom mjesečne materijalne pomoći, ali i pružanje psihosocijalne pomoći kroz savjetovanje i razgovore kako bismo kroz informaciju i potporu bili pomoć socijalno osjetljivim obiteljima s malom djecom i trudnicama.

Tradicionalno obilježavanje blagdana Sv. Nikole u Caritasovom Centru za majku i dijete u Osijeku i podjela prigodnih  darova za djecu, čije su obitelji u socijalnoj potrebi, bit će 06. prosinca 2018. god., četvrtak,  s početkom u 18,oo sati, u Centru za majku i dijete u Osijeku, Vukovarska 156.

Tog dana ćemo ugostiti obitelji korisnike materijalne pomoći Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku, a kostimirani Sv. Nikola zabavljat će i darivati oko stotinjak mališana. Pri organizaciji glazbeno- dramske radionice povodom Sv. Nikole  u Centru svoj doprinos daju i  korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u Osijeku koji su za tu prigodu priredili lutkarsku predstavu za djecu pod nazivom „Mala jela“.

Ovom aktivnosti cilj nam je  pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom s područja grada Osijeka u vrijeme oko Božića.

 

Ivanka Domazet

Projekt Centra za majku i dijete-Osijek: “Dječja košarica-Božić 2018”

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u vrijeme Adventa nastavlja s dosadašnjim projektom „Dječja košarica – Božić 2018.“

Zamolili smo sve župnike osječkih dekanata, vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola, donatore, ali i sve ljude dobre volje da se uključe u ovaj projekt. Naša zajednička nakana je ovim putem prikupiti dječje potrepštine, odjeću, obuću, hranu te novčana sredstva za obitelji s malom djecom iz Osijeka i okolice.

Svrha i cilj Caritasovog Centra za majku i dijete je:

Caritasov Centar za majku i dijete Osijek od vremena kada je osnovan (1994. god.) na inicijativu svećenika osječkih dekanata, pa sve do danas, pomaže i prati brojne obitelji savjetovališnim radom, ali i neophodnom materijalnom pomoći. Jedan od zadanih ciljeva mu je ublažiti tešku materijalnu situaciju brojnih obitelji s malom djecom i trudnica. Podjelom materijalne pomoći potpomažemo podizanje kvalitete života socijalno isključenih obitelji s malom djecom i trudnicama osiguranjem osnovnim životnih potrepština za djecu do treće godine života i jednokratnim paketom pomoći za trudnice.

Kontakt osoba  u Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije je Ivanka Domazet na broj telefona 031/253-915 ili  broj mobitela 091/5321429.

Sve prikupljeno možete proslijediti u Centar za majku i dijete u Osijeku, Vukovarska 156 od ponedjeljka do petka od 9,oo do 15,oo sati s najavom i u prethodnom dogovoru s gore navedenom kontakt osobom.

Podaci za uplatu novčanih priloga su slijedeći:

CARITAS ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE
CENTAR ZA MAJKU I DIJETE
Vukovarska 156, Osijek
IBAN: HR6123400091110046082
s pozivom na broj: 0612

Uplatu novčanih sredstava isto tako možete uplatiti i na blagajni Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije koja se nalazi u zgradi Vikarijata Osijek, J. J. Strossmayera 58, Osijek, od ponedjeljka do petka od 8,oo do 16,oo sati.

I najskromniji prilog uvelike je pomogao obiteljima s malom djecom.

Prikupljeno će obiteljima biti podijeljeno za Božić 2018. godine.

 

Ivanka Domazet