Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Psihosocijalna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 26. travnja 2017. godine u 17,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Ivona Ivanović Srnović

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u utorak 25. travnja 2017. U 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

 

 

Blagoslov uskrsnog jela za korisnike Pučkih kuhinja

SIKIREVCI (TU) – Župnik Župe sv. Nikole, biskupa u Sikirevcima Stjepan Šumanovac blagoslovit će u župnoj crkvi 15. travnja u 9 sati, a u filijalnoj crkvi u Jarugama u 8 sati, uskrsno jelo koje će župljani donirati za korisnike Caritasove pučke kuhinje Osijek i Slavonski Brod. Odmah nakon blagoslova jelo će preuzeti djelatnici Caritasa koji će ga istog dana podijeliti korisnicima.

Korisnici Centra za prihvat beskućnika na manifestaciji „Šarana jaja bojama grada“

Na osječkoj manifestaciji „Šarana jaja bojama grada“ na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, 8. travnja sudjelovat će korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika. Korisnici će na štandu izložiti svoje rukotvorine izrađene u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ te informirati građane o projektu podjelom letaka. Na istom štandu Nadbiskupijska zaklada „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima predstavit će svoj projekt „Jedan novčić zalog za našu budućnost“.

 

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 5. travnja 2017. godine u 17,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika-kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u petak 31. ožujka 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se kreativna radionica na kojoj će korisnici izrađivati ukrase s motivima Uskrsa. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika-kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u četvrtak 30. ožujka 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac.

Ivona Ivanović Srnović

Kreativna radionica u Centru za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika–kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 22. ožujka 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se kreativna radionica na kojoj će korisnici izrađivati ukrase s motivima Uskrsa. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Korizmena duhovna obnova za karitativne djelatnike, animatore i suradnike

OSIJEK (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu, 18. ožujka u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek (J. J. Strossmayera 58) s početkom u 9 sati organizira korizmenu duhovnu obnovu za sve karitativne djelatnike, animatore i suradnike župnih i dekanatskih karitativnih skupina. Tema duhovne obnove je Karitativna djelatnost bl. Alojzija Stepinca. Aktualizacija njegove poruke, a voditelj doc. dr. sc. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Skupno savjetovanje u Centru za dijete-Osijek

Centar za dijete u Osijeku, ustanova Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, nastavlja redoviti ciklus skupnog, psihosocijalnog, zdravstvenog i duhovnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom.

Savjetovanje će se održati:

 u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za dijete Osijek, Vukovarska 156 s početkom u 14,00 sati, a tema ovog savjetovanja je: „Važnost čitanja za razvoj djeteta“. Predavač na skupnom savjetovanju biti će Mira Vego, odgajatelj.

 Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.