Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Psihosocijalna radionica psihijatra i psihoterapeuta u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, u 8:00 sati, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69) psihijatar i psihoterapeut Božidar Popović održat će svoju šestu psihosocijalnu radionicu. Kao i do sada radionica će biti održana u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike.

Iva Sedmak

 

 

Psihosocijalna radionica socijalne pedagoginje u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, u utorak, 20. listopada 2020. godine u 17:00 sati, socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održat će individualnu psihosocijalnu radionicu. Radionica se provodi u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iva  Sedmak

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69), 16. listopada 2020. godine u 17 sati održat će se dvije dramsko-glazbene radionice. Voditeljice radionica pripremat će korisnike za priredbu, koju će održati 22. listopada o.g. povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Caritasovom Centru za majku i dijete (Matije Gupca 47a, Osijek). Korisnici će tako moći izraziti svoju kreativnost i učiniti nešto za druge, u ovom slučaju razveseliti djecu igrokazom.

Radionica se održava u sklopu provedbe prve godine programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“. Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu, 07. listopada 2020. godine, u 17:00 sati, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika- Osijek (J. J. Strossmayera 69) održat će se zdravstvena radionica. Radionicu će voditi fizioterapeutkinja Petra Vego. Zdravstvena radionica se održava u sklopu provođenja programa „Resocijalizacije beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U utorak, 06. listopada 2020. godine s početkom u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek, J. J. Strossmayera 69 bit će održana dramsko-glazbena radionica koju provodimo u sklopu programa: “Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti”.

Spomenuti Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

05.-12.10. 2020. Regionalni seminari za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore

OSIJEK (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira regionalne seminare za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore. Župnici će prostor pripremiti sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, prema naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prvi dio seminara, s početkom u 17 sati, predvodit će djelatnici Nadbiskupijskog Caritasa, a drugi dio, koji će sadržavati listopadske pobožnosti, misu i homiliju, predvoditi će župnik domaćin.

* U Slavonskom Brodu seminar će se održati u ponedjeljak, 5. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći (Ul. Krešimira IV. br. 55), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Slavonskobrodskog, Sibinjskog i Garčinskog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: preč. Ivan Lenić, dekan;

* U Šumanovcima seminar će se održati u utorak 6. listopada u svetištu Uznesenja BDM, a  na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Županjskog i Drenovačkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Živić Ivan, povjerenik;

* U Đakovo seminar će se održati u srijedu 7. listopada u Maloj crkvi župe Svih Svetih (Ul. bana J.Jelačića 1A), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Đakovačkog i Velikokopaničkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Tomislav Ćorluka, povjerenik;

* U Valpovu seminar će se održati u četvrtak 8. listopada u župnoj crkvi Bezgrešno začeća BDM (Trg Kralja Tomislava 12), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Zvonko Mrak, povjerenik;

* U Rokovcima seminar će se održati u petak 9. listopada u župnoj crkvi Svetog Roka (Vinkovačka 1), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Vinkovačkog, Otočkog i Vukovarskog dekanata. Caritasov povjernik dekanata: vlč. Đuro Blumenšajn, povjerenik;

* U Osijeku seminar će se održati u ponedjeljak 12. listopada u župnoj crkvi Uzvišenja svetog križa (Žumberačka 53), a na sudjelovanje su pozvani karitativni djelatnici, suradnici i animatori Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog, Čepinskog i Baranjskog dekanata. Caritasov povjerenik dekanata: preč. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Radionica brige o zdravlju u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69), 01. listopada 2020.godine u 16:00 sati, bit će održana radionica brige o zdravlju. Ovu prvu radionicu u mjesecu listopadu koju će voditi medicinska sestra Katica Andraši financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a dio je trogodišnjeg programa „Resocijalizacije beskućnika- Budimo im podrška na putu do samostalnosti”.

Iva Sedmak

“Sto kubika toplih iskrica” – akcija Caritasa Slavonskobrodskih dekanata

Caritas Slavonskobrodskih dekanata devetnaestu godinu za redom u mjesecu  listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskih dekanata.

Ova akcija usredotočena  je na obitelji i samce lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu.

U akciju se mogu uključiti osnovne i srednje škole grada Slavonskog Broda, i time se djeca i mladi pozivaju na solidarnost i dobrotvornost  prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, pozvane su tvrtke s područja grada Slavonskog Broda, sve župe Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata, kao i svi  potencijalni donatori da svoj doprinos mogu uplatiti na račun:

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Dr. sc. Drago Tukara,
ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

 

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu, 30. rujna 2020.godine u 17:00 sati, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika- Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69, održat će se posljednja radionica u mjesecu rujnu. Psihosocijalnu radionicu održat će socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić. Radionica se održava u sklopu provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak

Informatička radionica Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika (J. J. Strossmayera 69) u Osijeku 29. rujna 2020. godine, s početkom u 17 sati, Mario Balatinac će održati informatičku radionicu . Tema radionice je „MS Excel- osnove“.

Radionica je dio programa „ Resocijalizacije beskućnika-Budimo im potpora na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak