Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Radionica razvojne gimnastike “Baby fitness”

U utorak, 13. lipnja 2017.god., održat ćemo u prostorijama Caritasovog Centra za dijete u Osijeku, ustanovi Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vukovarska 156 s početkom u 16,00 sati, vježbe razvojne gimnastike,“ Baby fitness“ koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu održava Andrijana Komljenović, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

 

Skupno savjetovanje u Centru za dijete-Osijek

Caritasov Centar za dijete u Osijeku, ustanova Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, nastavlja redoviti ciklus skupnog, psihosocijalnog, zdravstvenog i duhovnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom.

Savjetovanje će se održati:  u ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine, u prostorijama Caritasovog Centara za dijete  Osijek, Vukovarska 156 s početkom u 14,30 sati, a tema ovog savjetovanja je : „Odgovornost“. Predavač na skupnom savjetovanju bit će Mira Vego, odgajatelj.

 Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim centrom organizira seminar na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu za djelatnike, animatore i suradnike dekanatskih i župnih karitativnih skupina. Termin za održavanje seminara je 10. lipnja 2017. godine  s početkom u 9,oo sati na KBF-u u Đakovu (P. Preradovića 17 ).

Tema seminara: „Caritas – temeljno poslanje Crkve“.

Predavač na seminaru bit će Mišo Lukačević, MA, pomoćnik ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ivanka Domazet

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u četvrtak 8. lipnja  2017. u 17:30 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

 

Predstava: “Klaun i novinar” u izvedbi korisnika Centra za prihvat beskućnika

Korisnici Centra za prihvat beskućnika izvest će 26. svibnja u 17 sati lutkarsku predstavu „Klaun i novinar“ u Caritasovom Centru za dijete prilikom redovite podjele mjesečnih paketa korisnicima Centra za dijete. Ovom predstavom korisnici Caritasovih ustanova Centra za prihvat beskućnika i Centra za dijete obilježit će majčin dan koji je bio 14. svibnja.

Korisnici su lutkarsku predstavu uvježbali na dramsko – glazbenim radionicama projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, a izvođenje predstave u Centru za dijete jedna je od aktivnosti projekta.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 10. svibnja 2017. godine u 17,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 Ivona Ivanović Srnović

Dramsko-glazbena radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u utorak 2. svibnja 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se dramsko – glazbena radionica koju će voditi odgojiteljica Mira Vego. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u srijedu 26. travnja 2017. godine u 17,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Ivona Ivanović Srnović

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u utorak 25. travnja 2017. U 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

 

 

Blagoslov uskrsnog jela za korisnike Pučkih kuhinja

SIKIREVCI (TU) – Župnik Župe sv. Nikole, biskupa u Sikirevcima Stjepan Šumanovac blagoslovit će u župnoj crkvi 15. travnja u 9 sati, a u filijalnoj crkvi u Jarugama u 8 sati, uskrsno jelo koje će župljani donirati za korisnike Caritasove pučke kuhinje Osijek i Slavonski Brod. Odmah nakon blagoslova jelo će preuzeti djelatnici Caritasa koji će ga istog dana podijeliti korisnicima.