Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Lutkarska predstava korisnika Centra za prihvat beskućnika – Osijek

U Caritasovom centru za dijete – Osijek, na adresi Matije Gupca 47a, dana 30. ožujka 2023. u 15 sati  korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika – Osijek zajedno s voditeljicama dramsko – glazbene radionice Mirom Vego, Ljiljanom Vetengl i Tajanom Balatinac povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa izvest će lutkarsku predstavu pod nazivom „Uskršnje jaje“. Nakon predstave i djeca izbjeglice iz Ukrajine će održati kratki program, potom slijedi zajedničko druženje.

Predstava je  produkt niza dramsko – glazbenih radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

21 .- 23 . ožujka: Radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Kako se približava kraj trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti” tako i radionice privodimo kraju. Sve radionice se održavaju u Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69.

Početkom tjedna nastavljamo s pripremama predstave pod nazivom Uskršnje jaje. Na dramsko – glazbenoj radionici, koja će se održati 21. ožujka 2023. godine u  17.00 sati voditeljice Mira Vego, Ljiljana Vetengl i Tajana Balatinac će s korisnicima uvježbavati uloge i pripremati scenografiju.

Završnu radioniue u sklopu Programa održat će Mario Balatinac, voditelj informatičke radionice koja će se održati u srijedu 22. ožujka u 17.00 sati.

Karolina Burek Bilokapić voditeljica psihosocijalne radionice će svoju posljednju radionicu u održati u četvrtak 23.ožujka u 17.00 sati.

Radionice u trećoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

 

 

14. i 15. ožujka – Radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Tjedan bogat radionicama u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69 započinjemo dramsko – glazbenim radionicama koje će se održati u utorak 14. i u četvrtak 16. Ožujka 2023. godine s početkom u 17.00 sati. Voditeljice dramsko – glazbenih radionica Mira Vego, Ljiljana Vetengl i Tajana Balatinac i korisnici započinju pripremu uskršnje predstave.

U srijedu 15. ožujka 2023. godine od 7.30 sati korisnici imaju mogućnost grupnog i individualnog terapijskog razgovora s našim stalnim suradnikom i voditeljem psihoterapijskih radionica Božidarom Popović.

Radionice u trećoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koje financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

Korizmena duhovna obnova za djelatnike, animatore i suradnike župnih karitativnih skupina i članova Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira Korizmenu duhovnu obnovu za djelatnike, animatore i suradnike župnih karitativnih skupina i članova Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost 11. ožujka 2023. godine, subota u Nadbiskupskom Vikarijatu u Osijeku, J.J.Strossmayera 58, s početkom u 9,00 sati.

Tema duhovne obnove je: „Križ i evanđelje u životu vjernika“. Voditelj duhovne obnove je o.Aleksandar Hmilj, župnik grkokatoličke župe Uzvišenje Svetoga Križa u Slavonskom Brodu i povjerenik za prihvat i pomoć izbjeglicama iz Ukrajine za Slavoniju, imenovan od Križevačke eparhije.

Dnevni red:

9.00 Pozdravna riječ i molitva

– korizmeno razmatranje
– prilika za sv. Ispovijed
– Sv. Misa

12.15 završetak susreta uz okrjepu

Ivanka Domazet

08. i 09. ožujka radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69) dana 08.ožujka 2023. godine od 17.00 sati dvosatnu psihosocijalnu radionicu održat će voditeljica Karolina Burek Bilokapić. Putem psihosocijalnih radionica nastojimo voditi korisnike kroz proces osnaživanja, stvarajući tako odnos povjerenja i uzajamnog poštivanja kao temelja suradnje.

U četvrtak 09.ožujka 2023. godine u 10.00 sati zdravstvenu radionicu održat će voditeljica Katica Krček. Velikom broju korisnika je, zbog ranijeg stila života, narušeno zdravlje. Zdravstvenim radionicama  upućujemo ih na načine kako sačuvati svoje zdravlje.

Sve radionice u III. godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

Projekt: Blaženije je davati nego primati

Trajni projekt „Blaženije je davati nego primati“, provodi se u vrijeme korizme na području Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog, Čepinskog, Slavonskobrodskog, Garčinskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog, Vinkovačkog, Vukovarskog i Otočkog dekanata. Želja nam je kroz projekt prikupiti živežne namirnice, higijenska te novčana sredstva kojima bismo osigurali topli obrok i bolji život korisnicima Caritasovih Pučkih kuhinja-Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, kao i korisnicima Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek.

Za uplatu financijskih sredstava jedinstveni je račun:

Privredna banka Zagreb              IBAN:HR6123400091110046082

 Uplatitelj se pozivom na broj i opisom plaćanja odlučuje kome će donirati sredstva:

1.  Model: HR00
S pozivom na broj: 31000-1-01
Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku                  kuhinju-Osijek

 

2. Model: HR00
S pozivom na broj: 35000-1-01
Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Slavonski Brod

 

3. Model: HR00
S pozivom na broj: 32100-1-01
Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Vinkovci

 

4. Model: HR00
S pozivom na broj: 32000-1-01
Opis plaćanja: donacija za „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Vukovar

 

 Apeliramo da donirane namirnice budu trajne i tvornički zapakirane, te da svoj dolazak najavite:

  1. Voditeljici Caritasove pučke kuhinje-Osijek, gđi. Kseniji Miličević, na telefon 031/503-040 ili mobitel: 098/605-330, od ponedjeljka do petka, od 6,00 do 14,00 sati, na adresi Matije Gupca 10 u Osijeku
  2. Voditeljici Caritasove pučke kuhinje-Slavonski Brod, gđi. Svjetlani Živković, na telefon 035/442-111 ili mobitel 099/270 7447, od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 15,00 sati, na adresi Petra Preradovića 1, Slavonski Brod
  3. Voditeljici Caritasove pučke kuhinje-Vinkovci, gđi. Renati Keškić, na telefon 032/369-880 ili mobitel 099/270 7449, od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 15,00 sati, na adresi Zvonarska 60, Vinkovci

Svim župama i donatorima koji su do sada podržali projekt zahvaljujemo. Papa Franjo nas potiče za Korizmu 2023. godine:

„Draga braćo i sestre, neka nas u ovoj korizmi Duh Sveti snaži i potiče u našem usponu s Isusom, kako bismo mogli iskusiti njegov božanski sjaj i tako, ojačani u vjeri, nastavili svoj put zajedno s njim, koji je svjetlost na prosvjetljenje naroda i slava puka svogâ.“

Olivera Balatinac

Projekt: Dječja košarica

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u vrijeme Korizme nastavlja s dosadašnjim projektom „Dječja košarica – Uskrs 2023.“

Zamolili smo sve župnike osječkih dekanata, vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola, donatore, ali i sve ljude dobre volje da se uključe u ovaj projekt. Naša zajednička nakana je ovim putem prikupiti dječje hranu, higijenske potrepštine, pelene, vlažne maramice te novčana sredstva za obitelji s malom djecom koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji s područja grada Osijeka i okolice.

Ovim putem  molimo Vas da se prema svojim mogućnostima uključite u ovaj Caritasov projekt.

Novčanu pomoć možete uplatiti na navedeni žiro-račun i poziv na broj i to:

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije
J.J. Strossmayera 58
31 000 Osijek

Žiro-račun: HR6123400091110046082
poziv na broj: 0904

Isto tako novčani prilog možete uplatiti i na blagajni Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Nadbiskupskom Vikarijatu Osijek, J. J. Strossmayera 58, Osijek.

Apeliramo da svoj dolazak u Caritasov Centar za dijete, Matije Gupca 47a u Osijeku, najavite gđi. Ivanki Domazet na telefon 031/253-915 ili mobitel 091/5321429.

Ivanka Domazet

Psihosocijalno i odgojno savjetovanje u Centru za dijete – Osijek

Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, Caritasovom Centru za dijete u Osijeku za realizaciju projekta „Osnaživanje obitelji pružanjem materijalne i savjetodavne pomoći dodijeljena je financijska podrška od Zaklade Adris za 2023. god. U sklopu ovog projekta u Centru nastavljamo svoj ciklus skupnog psihosocijalnog i odgojnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom s područja grada Osijeka.

U tu svrhu održat će se skupno savjetovanje:

u četvrtak, 23. veljača 2023. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za dijete u Osijeku, na adresi Matije Gupca 47A, s početkom u 10,00 sati.

Tema ovog savjetovanja biti će: „(Ne) djelotvorna roditeljska ponašanja“. Predavač na skupnom savjetovanju biti će Karolina Burek-Bilokapić, socijalni pedagog.

Nakon skupnog savjetovanja, pruža se i mogućnost individualnog savjetovanja socijalnog pedagoga za roditelje s malom djecom ukoliko prisutni na savjetovanju za to budu imali potrebe.

Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom s područja grada Osijeka da se odazovu na savjetovanje te tako upotpune svoje znanje vezano za pravilni i odgovorni odgoj svoje djece.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

22. i 23. veljače radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Ovaj tjedan psihosocijalnu i psihoterapijsku podršku korisnicima Caritasovog centra za prihvat beskućnika – Osijek pružit će voditelji Karolina Burek Bilokapić i Božidar Popović. Radionice će se održati u prostorima Caritasovog  (J. J. Strossmayera 69, Osijek).

U srijedu, 22. veljače 2023. godine od 17.00 sati Karolina Burek Bilokapić, socijalni pedagog, održat će dvosatnu psihosocijalnu radionicu.

U četvrtak, 23. veljače 2023. godine od 7.30 sati također dvosatnu radionicu održat će psihijatar i psihoterapeut Božidar Popović.

Radionice u trećoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

13. i 16. veljače Radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69) dana 13.veljače 2023. godine u 17.00 sati radno – terapijsku radionicu održat će voditeljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl. Tema ove radionice bit će „Ušivanje i sitni popravci odjeće”.

U četvrtak 16.veljače 2023. godine u 10.00 sati zdravstvenu radionicu na temu „Anksioznost” održat će voditeljica zdravstvenih radionica Katica Krček.

Isti dan (16. veljače 2023. godine) s početkom u 17.00 sati redovitu obuku rada na računalu korisnicima će pružiti voditelj Mario Balatinac.

Sve radionice u III. godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić