Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Skupno savjetovanje u Centru za majku i dijete-Osijek

Caritasov Centar za majku i dijete u Osijeku nastavlja svoj redoviti ciklus skupnog, psihosocijalnog, zdravstvenog i odgojnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom u 2019. godini.

U tu svrhu održat će se savjetovanje:

u četvrtak, 23. svibnja 2019. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku, na adresi Matije Gupca 47A, s početkom u 14,00 sati, a tema ovog savjetovanja je: „Očevi, gdje ste?“. Predavač na skupnom savjetovanju bit će Mira Vego, odgajatelj.

Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Vježbe razvojne gimnastike u Centru za majku i dijete-Osijek

U Caritasovom Centru za majku i dijete-Osijek, Matije Gupca 47a, Osijek će u četvrtak, 23. svibnja 2019.god., s početkom u 16,00 sati, biti održane vježbe razvojne gimnastike “Baby fitness”, koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu održava Tihana Nemeth, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina provođenja programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu istoga, u utorak, 21. svibnja 2019. godine, u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika –  Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek,  održat će se šesta  informatička radionica. Tema radionice je „komunikacija putem e-pošte“ , a voditelj radionice je informatičar Mario Balatinac.

Marija Sambol

 

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu programa će se u petak, 17.5.2019., u 17 sati, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J.J. Strossmayer 69 Osijek, održati sedma psihosocijalna radionica na temu „Uđi u moje cipele – razumijevanje drugih“. Voditeljica radionice je socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Marija Samobl

 

 

Radionica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek

U tijeku je provedba treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu provedbe istog u četvrtak, 16.5.2019., u razdoblju od 10 do 12 sati održat će se radionica za korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek. Radionica će se održati u prostorijama Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek, na adresi: Trg Ante Starčevića 3, Osijek, a tema će biti „Istraživanje aktualne ponude tržišta rada i pisanje molbe na konkretan natječaj“. Voditeljica radionice biti će stručna savjetnica za profesionalno savjetovanje i rehabilitaciju, Renata Cimer.

Marija Sambol

 

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina provođenja programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu istoga, u  utorak,  30. travnja  2019. u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika –  Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek, održat će se peta  informatička radionica.  Voditelj radionice je informatičar Mario Balatinac.

Marija Sambol

 

Dar župe Sikirevci Caritasovim korisnicima

Župa sv. Nikole, biskupa u Sikirevcima s filijalom Jaruge na poticaj župnika vlč. Stjepana Šumanovca te u suradnji s vrijednim župnim suradnicima i ove će  godine na Veliku subotu, prikupiti namirnice za Uskrs za potrebe korisnika pomoći Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ovo je tradicija duža od 15 godina kako mještani Sikirevaca i Jaruga pomažu na ovakav način. Blagoslov namirnica u crkvi u Jarugama bit će u 8:30 te u Sikirevcima u 9 sati.

 

Predstava u Centru za majku i dijete-Osijek u izvedbi korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak, 11. travnja 2019. godine u 17.00 sati u prostorijama Caritasovom Centru za majku i dijete, na adresi Matije Gubca 47, Osijek, korisnici Centra za prihvat beskućnika za najmlađe izvest će predstavu „Zeko traži stan“.

Tog dana će se u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku, osim podjele redovitih mjesečnih paketa za njihovu djecu, izvesti glazbeno – dramsku predstavu povodom Uskrsa.

Pri organizaciji programa svoj doprinos, zajedno sa svojim voditeljicama, dat će i korisnici Centra za prihvat beskućnika – Osijek, koji su se u okviru treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinancirane od  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pripremali na glazbeno-dramskim radionicama za ovu izvedbu. Dramsko – glazbene vodile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.

Ovim aktivnostima cilj nam je pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom područja grada Osijeka, ali i za korisnike Centra za prihvat beskućnika stvoriti uvjete za porast samopouzdanja i osjećaj pripadnosti.

Marija Sambol

10.-12. 4. – Korisnici Centra za prihvat beskućnika na Osječkom uskrsnom sajmu

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek sudjelovat će  tri dana, od srijede 10. travnja do petka 12. travnja 2019. godine na Osječkom uskrsnom sajmu “Šarana jaja bojama grada”, u razdoblju od 9 do 13 sati prva dva dana i treći dan od 13 do 16 sati. Zadnjih mjesec dana vrijedno su se pripremali na kreativnim radionicama koje se održavaju u sklopu treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Svoje ručno rađene ukrase izrađivali su uz pomoć voditeljica  odgajateljica Mire Vego, Ljiljane Vetengl, i zdravstvene djelatnice Petre Škrbić.

Marija Sambol

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je provedba programa „Resocijalizacija beskućnika- kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, u sklopu koje će se u utorak, 9. travnja 2019. godine u 17,00 sati održati šesta psihosocijalna radionica, na temu: „ Davanje povratnih informacija – zauzimanje za sebe“,  u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69. Voditeljica radionice je socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Program je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol