Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Predstava korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek u Centru za majku i dijete-Osijek

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine u 17.00 sati u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete, na adresi Matije Gupca 47a, Osijek, bit će podjela redovitih mjesečnih paketa za djecu. Prije podjele paketa korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, za najmlađe će izvesti predstavu „Jesenska svečanost“ povodom obilježavanja Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Zajedno sa svojim voditeljicama, korisnici su se, u okviru treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pripremali na glazbeno-dramskim radionicama za ovu izvedbu. Dramsko – glazbene radionice vodile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.

Korisnici su, osim izvedbe predstave, izrazili želju, razveseliti djecu na još jedan način. Tako će ovom prilikom podijeliti ukrase ručno rađene na kreativnim radionicama, koje su se također održavale u sklopu provedbe programa.

Ovim aktivnostima cilj nam je pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom s područja grada Osijeka, ali i za korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika stvoriti uvjete za porast samopouzdanja i osjećaj pripadnosti.

Marija Sambol

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu provedbe programa  „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“  sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održat će se dramsko – glazbena radionica, koju će voditi odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac. Radionica će se održati u četvrtak, 17.10.2019. godine, u 17,00 sati u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek.

Marija Sambol

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu, 16.10.2019. godine u 17,00 sati, u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika  – Osijek, J.J. Strossmayera 69 Osijek, za korisnike će se održati dvanaesta grupna psihosocijalna radionica. Voditeljica radionice je, socijalna pedagoginja, Karolina Burek Bilokapić, a tema o kojoj će razgovarati s korisnicima je „Neki novi početak – završna i evaluacijska radionica“.

Radionica se održava u sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Marija Sambol

30.9. – 07.10. – Caritasovi regionalni seminari

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine organizira seminare za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore po regijama. Regionalni seminari održavat će se u razdoblju od 30.09. do 07.10. 2019. u trajanju od 16,3o do 19,oo sati u šest regija i to: valpovačka (Valpovački i Donjomiholjački dekanat), slavonskobrodska (Slavonsko brodski, Sibinjski i Garčinski dekanat), vinkovačka (Vinkovački, Otočki i Vukovarski dekanat), županjska (Županjski i Drenovački dekanat), đakovačka (Đakovački i Velikokopanički dekanat) i osječka (Osječki istočni, Osječki zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat).

Tema seminara je „Dajte im vi (s)jesti“ usp. Mk 6, 37

Predviđeni dnevni red seminara je slijedeći:

  1. Predavanje na gore navedenu temu ( predviđeno vrijeme za predavanje je 20-tak min.)
  2. Praktična primjena apostolske pobudnice
  3. Drugi oblici karitativnog djelovanja
  • projekt „75 za 1“ za pomoć učenicima i studentima
  • projekt „Veliko srce za male ljude“
  • projekt „Besplatni liječnički pregledi“
  1. Razno

–   anketa o broju volonterskih sati karitativnih suradnika i animatora u župama i ostalo

MJESTA I DATUMI ODRŽAVANJA SEMINARA:                                                                                 

Županjska regija – 30. 09. 2019.
Županja                                                                                               
Veliki kraj 47


Vinkovačka regija – 
01. 10. 2019.
Rokovci
Vinkovačka 1


Slavonskobrodska regija – 
02. 10. 2019.
Brodsko Vinogorje
Trg Velike Gospe 3


Valpovačka regija – 
03. 10. 2019.
Valpovo
Trg Kralja Tomislava 12


Osječka regija – 
04.10. 2019.
Nadbiskupski ordinarijat – Vikarijat Osijek
pastoralna dvorana
J.J. Strossmayera 58


Đakovačka regija – 
07. 10. 2019.
Đakovo
Strossmayerov trg 1

                                                                                                                                                       Ivanka Domazet

Akcija “Sto kubika toplih iskrica” – 2019. godine

Caritas Slavonskobrodskih dekanata osamnaestu godinu za redom u mjesecu  listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikupljaju novčana sredstva za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskog dekanata.

Ova akcija usredotočena  je na obitelji i samce lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu.

Također želimo uključiti i osnovne i srednje škole grada Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na solidarnost i dobrotvornost  prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, upućujemo i apel tvrtkama  na području grada Slavonskog Broda, svim župama Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata, te svim potencijalnim donatorima  da svoj doprinos mogu uplatiti na račun:

Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Svjetlana Živković

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69,  Osijek, u srijedu, 25. rujna 2019., u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika održat će se grupna psihosocijalna radionica. Tema radionice bit će:  „Postavi cilj – ostvari želju“, a radionicu će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja.

Marija Sambol

Vježbe razvojne gimnastike za bebe u Centru za majku i dijete-Osijek

U četvrtak, 19. rujna 2019.god.,  u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku, na adresi Matije Gupca 47A s početkom u 16,00 sati, bit će održane vježbe razvojne gimnastike,“Baby fitness“ koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu održava Tihana Nemeth, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Radionica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek

U sklopu provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, sudjelovat će na radionici koju organizira Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek.

Radionica će obuhvatiti sve korake pri traženju posla od pretraživanja ponuđenih poslova, pisanja molbi i životopisa, do razgovora za posao, a bit će održana u srijedu, 18. rujna 2019. godine u 10,00 sati, u prostorijama Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek, Trg Ante Starčevića 3, Osijek.

Marija Sambol

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U tijeku je treća godina programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu istoga, u utorak, 17. rujna 2019. godine, u 17 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika –  Osijek, J. J. Strossmayera 69 Osijek,  održat će se jedanaesta  informatička radionica. Voditelj radionice je Mario Balatinac.

Marija Sambol

Besplatni liječnički pregledi-suradnja s Poliklinikom Slavonija iz Osijeka

Poliklinika Slavonija iz Osijeka u dogovoru s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije nudi besplatne liječničke preglede na Odjelu kardiologije i radiologije. Svi vjernici, odnosno žitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije koji imaju potrebu za bržim pregledima ove vrste mogu se obratiti svojim župnicima, koji će ih uputiti u daljnji postupak.

Popis pregleda na Odjelu radiologije i Odjelu kardiologije: