Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Sto kubika toplih iskrica

Caritas župa Slavonskobrodskih dekanata dvadeset prvu godinu za redom u mjesecu  listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima iz župa spomenutih  dekanata.

Također želimo uključiti i osnovne i srednje škole grada Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na solidarnost i dobrotvornost prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, upućujemo i apel tvrtkama  na području grada Slavonskog Broda, svim župama Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata, te svim potencijalnim donatorima  da svoj doprinos uplate na račun:

Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Svjetlana Živković

 

18. i 19. listopada – Podjela cash kartica za izbjeglice iz Ukrajine s područja grada Osijeka i Slavonskog Broda

U sklopu gore navedenog projekta bit će podjela cash kartica za hranu i higijenu za izbjeglice iz Ukrajine s područja grada Osijeka 18.10.2022.god. u Caritasovom Centru za dijete – Osijek, Matije Gupca 47A,  s početkom u 12,00 sati. Poslije toga obilježit ćemo  Zahvalnost za Dane kruha i plodova zemlje. Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek uvježbali su prigodnu glazbeno-lutkarsku predstavu te ćemo imati zakusku i druženje majki s djecom iz Ukrajine i majke s djecom korisnici Caritasovog Centra za dijete-Osijek.

Podjela cash kartica za hranu i higijenu za izbjeglice iz Ukrajine s područja grada Slavonskog Broda bit će 19.10.2022.god. u Pansionu Antonio, Ul. Frane Bulića 22,  Brodsko Vinogorje,  Slavonski Brod u 18,30 sati.

Ivanka Domazet

Predstava “Djedova pogača”- korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za dijete-Osijek,  na adresi Matije Gupca 47a, dana 18. listopada 2022. godine u 13.30 sati korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek zajedno s voditeljicama dramsko – glazbene radionice Mirom Vego, Ljiljanom Vetengl i voditeljicom Programa, povodom obilježavanja Dana kruha, izvest će lutkarsku predstavu  pod nazivom „Djedova pogača“.

Predstava je produkt niza dramsko – glazbenih radionica u III. godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

17.-19. listopada radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek


Od 17. – 19.10. 2022. održat ćemo nekoliko radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek ( J.J. Strossmayera 69).

Zdravstvenu radionicu na temu: „Vježbe opuštanja i relaksacije” održat će fizioterapeutkinja Petra Vego  u ponedjeljak 17.10.2022 u 18.00 sati.

Informatičar Mario Balatinac održat će dvosatnu informatičku radionicu u utorak 18. listopada 2022. u 17:00 sati. Tema radionice bit će nastavak rada u MS Wordu.

Posljednja radionica u tjednu, bit će zdravstvena radionica medicinske sestre Katice Krček.  Na radionici planiranoj za 19. listopada 2022. od 10.00 sati gđa. Krček će biti na raspolaganju za individualno savjetovanje korisnika vezano za njihovo zdravstveno stanje.

Radionice se održavaju u sklopu provedbe III. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina  Tadić

10., 12. i 13. listopada: Radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek ( J. J. Strossmayera 69)  voditeljice dramsko – glazbenih radionica Mira Vego i Ljiljana Vetengl  će održati 10. i 12. listopada 2022. godine s početkom u 17.00 sati, radionice u svrhu uvježbavanja  predstave pod nazivom „Djedova pogača”, a koja će biti izvedena korisnicima Caritasovog Centra za dijete-Osijek, u utorak,18. listopada o. g.

U utorak 12. listopada 2022. godine u 17.00 sati završnu radionicu polugodišnjeg ciklusa III. godine programa održat će  voditeljica psihosocijalnih radionica, socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Rad na mentalnom zdravlju korisnika nastavlja voditelj psihoterapijske radionice Božidar Popović, koji će 13. listopada 2022. godine u 8.30 sati održati svoju radionicu.

Radionice se održavaju u sklopu provedbe III. godine Programa:  „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Fizioterapeutkinja Petra Vego će u četvrtak 29. rujna 2022. godine u 18:00 sati, održati dvosatnu zdravstvenu radionicu. Radionica će se održati u u prostorijama Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek na adresi J.J. Strossmayera 69. Korisnici Centra će uz pomoć stručne osobe učiti pravilno izvoditi vježbe disanja i istezanja.

Radionica se održava u sklopu provedbe III. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina  Tadić

Psihosocijalna radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 27. rujna 2022. godine s početkom u 17 sati socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održat će dvosatnu radionicu s temom „Suradnja i grupno rješavanje problema”.

Radionice u trećoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

 

Edukacija karitativnih djelatnika i volontera-regionalni seminari

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine organizira seminare za karitativne djelatnike, suradnike i animatore.

Dnevni red na seminarima:

 1. Molitva i pozdrav
 2. Izlaganje na temu: „Socijalni nauk u slici Caritasa: Neki Crkveni dokumenti  –povjerenici dekanatskih Caritasa ( 15-tak minuta)
 3. Praktični dio:
  a. Župni Caritas – Župno pastoralno vijeće – Lokalna zajednica: suradnja
  b. Praktični primjer socijalne osjetljivosti – službeni i privatni
 4.  Euharistijsko slavlje sa župnom zajednicom

 TERMINI I MJESTA ODRŽAVANJA REGIONALNIH SEMINARA                         

1. Valpovo26.09. 2022.,  ponedjeljak, u 16 sati, Trg Kralja Tomislava 12, Valpovo
2. Vinkovci27. 09. 2022., utorak, u 16 sati, Trg B.J.Šokčevića 5, Vinkovci
3Slavonski Brod , 28. 09. 2022., srijeda, u 16 sati, Trg Velike Gospe 3,  Brodsko Vinogorje
4. Osijek30.09. 2022., petak, u 16 sati, P. Berislavića 1, Tenja
5. Županja, 03. 10. 2022., ponedjeljak, u 16 sati, Veliki kraj 47, Županja
6. Đakovo, 04.10. 2022., utorak, u 19.30 sati, Strossmayerov trg 1, Đakovo

Regije:

 1. Slavonski Brod: Slavonskobrodski, Sibinjski i Garčinski dekanat
 2. Rokovci: Vinkovački, Otočki i Vukovarski dekanat
 3. Valpovo: Valpovački i Donjomiholjački dekanat
 4. Županja: Županjski i Drenovački dekanat
 5. Osijek: Osječki istočni, Osječki zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat
 6. Đakovo: Đakovački i Velikokopanički dekanat

Ivanka Domazet

 

15. i 16. rujna – Radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek (J.J. Strossmayera 69) će u četvrtak 15. rujna 2022. godine s početkom u 10.00 sati biti održana zdravstvena radionica koju će  održati  voditeljica  Katica Krček.

Drugu radionicu u ovom tjednu će održati psihijatar Božidar Popović i to u petak, 16. rujna 2022. od 7.30 sati, to će biti dvosatna psihoterapijska radionica.

Radionice su organizirane s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu njihovog zdravlja i života u cjelini. Održavaju se u sklopu provedbe III. godine programa: „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

Radno-terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U ponedjeljak 01.8.2022. u 17.00 h u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek, J. J. Strossmayera 69, voditeljice Mira Vego i Ljljana Vetengl održat će  radno – terapijsku radionicu.

Potaknuti vrlo velikom odazivu korisnika na radno – terapijske radionice vezane za pripremu jednostavnih slastica, veselimo se vidjeti i kušati što će voditeljice zajedno s korisnicima ovaj put pripremati.

Radionice III. godine  programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić