Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 18. listopada 2021. godine s početkom u 7.30 sati Božidar Popović dr. med., održat će psihosocijalnu radionicu. I ova radionica dr. Popovića će biti prilika našim korisnicima za rješavanje eventualnih problema i poteškoća života u zajednici. Ova radionica je jedna u nizu radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

                                                                                                                              Marina Tadić

 

Radno-terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 15. listopada 2021. godine s početkom u 17 sati voditeljice radno – terapijskih radionica, odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl održat će svoju radionicu. Na radionici nastavljamo, zajedno s korisnicima, uljepšavati unutrašnjost Prihvatilišta šivajući zastore za blagovaonicu.

Radionice u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

Marina Tadić

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 13. listopada 2021. godine s početkom u 17 sati socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić  nastavlja rad s našim korisnicima na psihosocijalnoj radionici. Tema ovog susreta je „Suradnja i grupno rješavanje problema”. Ova radionica je jedna u nizu radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

 

Radno-terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 08. listopada 2021. godine s početkom u 17 sati voditeljice radno – terapijskih radionica Mira Vego i Ljiljana Vetengl održat će svoju radionicu s korisnicima Centra. Radionice u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a  organizirane su s ciljem motiviranja naših korisnika na aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu i organiziranost života.

                                                                                                                             Marina Tadić

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Voditeljica zdravstvene radionice medicinska sestra Katica Andraši u četvrtak, 07. listopada 2021. godine u 16:00 sati održat će redovitu zdravstvenu radionicu. Na radionici će voditeljica, uz redovito mjerenje krvnog tlaka i šećera, korisnicima dati korisne zdravstvene savijete. Radionica će se održati u vrtu Caritasova Centra za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69.

Radionica se održava u sklopu provedbe II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina  Tadić

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 06. listopada 2021.g s početkom u 15 sati socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održat će psihosocijalnu radionicu na temu „Zauzimanje za sebe” gdje će korisnici uvježbavati različite komunikacijske vještine. Ova radionica je jedna u nizu radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

 

Akcija Caritasa “Sto kubika toplih iskrica”

Caritas Slavonskobrodskih dekanata dvadesetu godinu za redom u mjesecu  listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskog dekanata.

Ova akcija usredotočena  je na obitelji i samce lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu.

U akciju se mogu uključiti osnovne i srednje škole grada Slavonskog Broda te se time djeca i mladi pozivaju na solidarnost i dobrotvornost prema onima koji se nalaze u poteškoćama. Pozvane su i tvrtke s područja grada Slavonskog Broda, sve župe Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata, kao i svi potencijalni donatori –  da svoj doprinos uplate na račun:

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije
IBAN: HR6123400091110046082
poziv na broj: 35000
s naznakom: „akcija-za drva“

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 29. rujna 2021. godine s početkom u 17 sati socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održat će svoju redovitu psihosocijalnu radionicu na temu „Emocionalna samoregulacija“. Radionicom ostajemo na tragu prepoznavanja i kontroliranja emocija u raznim životnim situacijama. Ova radionica je jedna u nizu radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

 

Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Informatičar Mario Balatinac će u utorak, 28. rujna 2021. godine s početkom u 17 sati održati  dvosatnu informatičku radionicu. Radionica će se održati u prostorijama Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69.  Radionica je dio druge godine provedbe programa „ Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Fizioterapeutkinja Petra Vego održat će radionicu u petak, 24. rujna 2021. godine s početkom u 10:00 sati. Radionica će se održati u vrtu Caritasova Centra za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69. Petra Vego će korisnicima pokazati statičke i dinamičke vježbe donjih ekstremiteta i donjeg dijela kralježnice.

Radionica se održava u sklopu provedbe II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić