Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina Đakovačko-osječke nadbiskupije

OSIJEK (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu, 2. srpnja od 9 do 12 sati u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijek (Strossmayerova 58) organizira seminar za župnike, djelatnike, animatore i suradnike župnih karitativnih skupina tj. za sve one koji su angažirani na karitativnom području svoje župe. Ove, 2022. godine, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije obilježava 20 godina održavanja edukacija za župne Caritase to jest za njihove karitativne suradnike i animatore. Nakon zajedničke molitve uslijedit će predavanje „Teološki temelji Caritasa. Caritas u Bibliji“ o čemu će govoriti ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, doc. dr. Drago Tukara, a zatim će sudionici biti podijeljeni u skupine. Seminar će biti zaključen plenumom i diskusijom sudionika.

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 01. srpnja 2022.godine u 7.30 sati,  Božidar Popović dr. med. psihijatar i psihoterapeut održat će dvosatnu psihosocijalnu, psihoterapeutsku radionicu.  Nakon kratke stanke veselimo se susretu s našim voditeljem radionice psihijatrom i psihoterapeutom Božidarem. Na radionicama korisnici  otvoreno govore o svojim poteškoćama i nastoji im se pružiti koristan savjet.

Radionica je jedna u nizu radionica u trećoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Olivera Balatinac

 

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U III. godini programa: „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti” nastavljamo s planiram radionicama u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek, na adresi J. J. Strossmayera 69. Prvu radionicu u ovoj godini, u četvrtak, 23. lipnja 2022. godine u 10 sati održat će nova voditeljica zdravstvenih radionica medicinska sestra Katica Krček.

U provom dijelu radionice smo uz redovito mjerenje krvnog tlaka i šećera, uveli vaganje i mjerenje obujma struka, kako bi potaknuli korisnike Centra na kontinuiranu i sveobuhvatnu brigu o zdravlju. Drugi dio radionice predviđen je za razgovor s korisnicima o njihovim trenutnim zdravstvenim poteškoćama.

Radionicu u sklopu gore navedenog Programa financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Balatinac Olivera

Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dvosatnu radionicu održat će voditeljica zdravstvene radionice medicinska sestra Katica Andraši u srijedu, 20. travnja 2022. godine u 16:00 sati. Nakon kratkog sistematskog pregleda korisnika, uslijedit će predstavljanje i razgovor na temu  „Proljetni umor”.

Radionica se održava u sklopu provedbe II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ova radionica je ujedno posljednja zdravstvena radionica u ovom ciklusu Programa.

Marina  Tadić

Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek

Fizioterapeutkinja Petra Vego će u utorak, 12. travnja 2022. godine u 11:00 sati, održati zdravstvenu radionicu pod nazivom „Statičke i i dinamičke vježbe gornjih ekstremiteta, glave i vrata”. Radionica na kojoj će korisnici Centra izvoditi tjelovježbe ruku i gornjeg dijela tijela, održat će se u vrtu Caritasova centra za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69.

Radionica se održava u sklopu provedbe II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina  Tadić

Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Fizioterapeutkinja Petra Vego će u utorak, 5. travnja 2022. godine u 11:00 sati, održati zdravstvenu radionicu. Radionica će se održati u vrtu Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek,  na adresi J.J. Strossmayera 69.

Radionica se održava u sklopu provedbe II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina  Tadić

Projekt: “Dječja košarica”

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u vrijeme Korizme nastavlja s dosadašnjim projektom „Dječja košarica – Uskrs 2022.“

Zamolba je poslana tvrtkama, ali se pozivaju svi ljude dobre volje da se uključe u ovaj projekt. Nakana je ovim putem prikupiti dječju hranu, higijenske potrepštine, pelene, vlažne maramice te novčana sredstva za obitelji s malom djecom koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji s područja grada Osijeka i okolice.

Novčana pomoć možete se uplatiti na navedeni IBAN broj računa:

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije
J. J. Strossmayera 58
31 000 Osijek

IBAN: HR6123400091110046082
poziv na broj: 1704-2022

Isto tako novčani prilog može se uplatiti i na blagajni Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Nadbiskupskom Vikarijatu Osijek, J. J. Strossmayera 58, Osijek.

Apeliramo da se dolazak u Caritasov centar za dijete, Matije Gupca 47a u Osijeku, najavi gđi. Ivanki Domazet na telefon 031/253-915 ili mobitel 091/5321429.

Ivanka Domazet

Projekt: “Blaženije je davati nego primati”

Trajni projekt „Blaženije je davati nego primati“, provodi se u vrijeme korizme na području Osječkog istočnog, Osječkog zapadnog, Čepinskog, Slavonskobrodskog, Garčinskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog, Vinkovačkog, Vukovarskog i Otočkog dekanata. Želja nam je kroz projekt prikupiti živežne namirnice, higijenska te novčana sredstva kojima bismo osigurali topli obrok i bolji život korisnicima Caritasovih Pučkih kuhinja-Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, kao i korisnicima Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek.

Za uplatu financijskih sredstava jedinstveni je račun:

Privredna banka Zagreb              IBAN: HR6123400091110046082

 Uplatitelj se pozivom na broj i opisom plaćanja odlučuje kome će donirati sredstva: 

 1. Model: HR00
  S pozivom na broj: 31000-1-01
  Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Osijek

 2. Model: HR00
  S pozivom na broj: 35000-1-01
  Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Slavonski Brod

 3. Model: HR00
  S pozivom na broj: 32100-1-01
  Opis plaćanja: donacija „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Vinkovci

 4. Model: HR00
  S pozivom na broj: 32000-1-01
  Opis plaćanja: donacija za „Blaženije je davati nego primati“ za Caritasovu Pučku kuhinju-Vukovar

 Apeliramo da donirane namirnice budu trajne i tvornički zapakirane, te da svoj dolazak najavite:

 1. Voditeljici Caritasove Pučke kuhinje-Osijek, gđi. Maji Cindrić, na telefon 031/503-040 ili mobitel: 098/573-554, od ponedjeljka do petka, od 6,00 do 14,00 sati, na adresi Matije Gupca 10 u Osijeku
 2. Zamjenici voditeljice Caritasove Pučke kuhinje-Slavonski Brod, gđi. Svjetlani Živković, na telefon 035/442-111 ili mobitel 099/270 7447, od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 15,00 sati, na adresi Petra Preradovića 1, Slavonski Brod
 3. Voditeljici Caritasove Pučke kuhinje-Vinkovci, gđi. Renati Keškić, na telefon 032/369-880 ili mobitel 099/270 7449, od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 15,00 sati, na adresi Zvonarska 60, Vinkovci

Svim župama i donatorima koji su do sada podržali projekt zahvaljujemo, a pozivamo i ostale da ga podrže uz Poruku Svetog Oca za Korizmu 2022. godine:

„Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo,
u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena,
činimo dobro svima“ (Gal 6,9-10a)

Olivera Balatinac

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek na adresi J. J. Strossmayera 69, dana 31. ožujka 2022.g u 7.30 sati  Božidar Popović dr. med. psihijatar i psihoterapeut održat će dvosatnu psihosocijalnu radionicu. Psihosocijalne radionice prilika su našim korisnicima iznijeti svoje osjećaje, ali i čuti  kako se osjećaju drugi i o čemu razmišljaju, sve s ciljem uspostavljanja uspješnih i pozitivnih odnosa s drugima.

Radionica je jedna u nizu radionica u drugoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić

Lutkarska predstava korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom centru za dijete-Osijek na adresi Matije Gupca 47a, dana 29. ožujka u 13.30 sati  korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek zajedno s voditeljicama dramsko – glazbene radionice Mirom Vego i Ljiljanom Vetengl izvest će lutkarsku predstavu pod nazivom „Velika uskršnja zabuna“.

Predstava je  produkt niza dramsko – glazbenih radionica u drugoj godini Programa: „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić