Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Obilježavanje dana kruha u Centru za dijete-Osijek

U petak 20. listopada 2017. godine u prostorijama Caritasovog Centra za dijete Osijek, Vukovarska 156, s početkom u 17,00 sati, korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika izvest će prigodni program za korisnike Centra za dijete povodom obilježavanja Dana kruha.

Korisnici Centra za prihvat beskućnika program su pripremili u sklopu dramsko-glazbenih radionica projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ pod vodstvom stručnog tima projekta.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Baby fitness u Centru za dijete-Osijek

U četvrtak, 19. listopada 2017.god., održati ćemo u prostorijama Caritasovog Centra za dijete u Osijeku, ustanovi Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vukovarska 156 s početkom u 16,00 sati, vježbe razvojne gimnastike,“ Baby fitness“ koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu održava Andrijana Komljenović, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domazet

Kreativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U petak 13. listopada 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69 u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ održat će se kreativna radionica koju će voditi Mira Vego, odgajateljica i stručne suradnice.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Ivona Ivanović Srnović

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U četvrtak 12. listopada 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69 u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac, a to je ujedno i posljednja informatička radionica u prvoj godini Programa.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ 11. listopada 2017. godine u 17,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

 

 

Dan otvorenih vrata Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Svjetski dan beskućnika obilježava se 10. listopada. Organizacije iz čitavog svijeta, na različite načine taj dan provode aktivnosti senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva.

I Caritasov Centar za prihvat beskućnika u Osijeku, J. J. Strossmayera 69, pridružuje se obilježavanju dana beskućnika kroz projekt „Dan otvorenih vrata Centra za prihvat beskućnika“! Vrata prihvatilišta bit će otvorena za sve zainteresirane građane, institucije, donatore.

Osječki beskućnici rado će ugostiti sve  koji dođu u naše prihvatilište 10. listopada.

 

Olivera Balatinac

 

Kreativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u petak 06. listopada 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se kreativna radionica na kojoj će korisnici učiti raditi s glinom. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Informatička radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 05. listopada 2017. u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se informatička radionica koju će voditi Mario Balatinac.

 

Ivona Ivanović Srnović

Edukativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika-kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ 04. listopada 2017. godine u 12,00 h u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, J. J. Strossmayera 69, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održat će radionicu „Vodič kroz psihologijsko testiranje u selekcijskom postupku“. Hrvatski zavod za zapošljavanje partner je na navedenom projektu koji je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

02.-09.10.2017. Regionalni seminari za karitativne animatore

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine organizira seminare za župne i dekanatske karitativne djelatnike, suradnike i animatore po regijama. Regionalni seminari održavat će se u razdoblju od 02. do 09. 10. 2017. u trajanju od 16,3o do 19,oo sati u šest regija i to: valpovačka (Valpovački i Donjomiholjački dekanat), slavonskobrodska (Slavonsko brodski, Sibinjski i Garčinski dekanat), vinkovačka (Vinkovački, Otočki i Vukovarski dekanat), županjska (Županjski i Drenovački dekanat), đakovačka (Đakovački i Velikokopanički dekanat) i osječka (Osječki istočni, Osječki zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat).

Tema seminara je u okviru 1. Svjetskog dana siromaštva:

„Siromasi – blago Crkve“

Seminar će se sastoji od dva dijela:

  1. Predavanje na gore navedenu temu
  • za osnovni tekst predavanja predložili smo poruku pape Franje za 1.Svjetski dan siromaštva – 19.11.2017. godine2. Razmatranje i diskusija

 MJESTA I TERMINI ODRŽAVANJA  REGIONALNIH SEMINARA I PREDAVAČI

Valpovo: 10.2017.
Rkt župni ured
Bezgrešno začeće BDM
Trg Kralja Tomislava 12                                
Predavač: vlč. Zvonko Mrak


Slavonski Brod
: 03. 10. 2017.
Trg Velike Gospe 3
Rkt župni ured Uznesenje BDM
Predavač: vlč. Markan Kormanjoš


Ivankovo:
04. 10. 2017.
Ulica Bošnjaci 3
Rkt župni ured
Rođenje sv. Ivana Krstitelja
Predavač: vlč. Blumenšajn Đuro


Županja:
05. 10. 2017.
Rkt župni ured
Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja
Veliki kraj 47
Predavač: vlč. Krunoslav Karas


Đakovo: 06. 10. 2017.
Rkt Svi Sveti
Strossmayerov trg 1
Predavač: vlč. Krešo Bulat


Osijek:
09.10.2017.
Vikarijat Osijek
J. J. Strossmayera 58
Predavač: izv. prof. dr. sc. Zvonko Pažin