Arhive kategorije: Najave

Najave događaja

Obilježavanje Majčinog dana u Centru za dijete-Osijek

Caritasov Centar za majku i dijete u  Osijeku i u 2018. godini nastavio je  s aktivnostima u ostvarivanju misije postojanja, stvaranju boljih i humanijih uvjeta da svako začeto dijete bude rođeno, željeno i voljeno. To nastojimo činiti kroz ublažavanje materijalne oskudice, ali i pružanje psihosocijalne pomoći kroz savjetovanje i razgovore kako bi kroz informaciju i potporu bili pomoć socijalno osjetljivim obiteljima s malom djecom.

U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. god. s početkom u 17.00 sati u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete, na adresi Vukovarska 156 u Osijeku obilježit ćemo Majčin dan.

Tog dana ćemo ugostiti obitelji korisnike materijalne pomoći Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku te osim podjele redovitih mjesečnih paketa za njihovu djecu, pripremili smo im glazbeno-dramski program povodom obilježavanja Majčinog dana. Pri organizaciji programa povodom obilježavanja Majčinog dana svoj doprinos daju i  korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u Osijeku koji su za tu prigodu pripremili lutkarsku predstavu za djecu na temu: „Vrtić na maloj farmi“ i prigodni glazbeni program koji su uvježbali u sklopu dramsko-glazbenih radionica II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“.

Ovom aktivnosti cilj nam je  pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom  područja grada Osijeka.

 

Ivanka Domazet

Radionica predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u petak 04. svibnja 2018. godine u 11,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će radionicu predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, na temu: „Praktična vježba S.W.O.T. analize“ koja je nastavak na radionicu održanu 27. travnja 2018. godine. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak, 03. svibnja 2018. godine  u 16:30 sati u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek,  J. J. Strossmayera 69, održat će se dramsko-glazbena radionica koju će voditi odgojiteljica Mira Vego i stručne suradnice u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Na dramsko-glazbenoj radionici korisnici će zajedno s voditeljima pripremati dramsko glazbeni program povodom obilježavanja majčinog dana. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Radionica predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljvanje u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u petak 27. travnja 2018. godine u 11,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će radionicu predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, na temu: „Postavljanje osobnih ciljeva i swot analiza“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U četvrtak 26. travnja 2018. godine  u 16:30 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek,  J. J. Strossmayera 69, održat će se dramsko-glazbena radionica koju će voditi odgojiteljica Mira Vego i stručne suradnice u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine u  16,00 sati održat će se psihosocijalna radionica na temu: „Osvještavanje vlastitih emocija“ koju će voditi Ana Jurić, psiholog. Psihosocijalne radionice dio su II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

Kreativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika-Osijek

U petak 20. travnja 2018. godine  u 17,00 h u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, J. J. Strossmayera 69, održat će se kreativna radionica: rad s glinom pod vodstvom odgojiteljice Mire Vego i stručnih suradnica u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović

 

 

Skupno savjetovanje u Centru za dijete-Osijek

Caritasov Centar za dijete u Osijeku, poslovna jedinica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, nastavlja svoj redoviti ciklus skupnog, psihosocijalnog, zdravstvenog i odgojnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom u 2018. godini.

U tu svrhu održat će se savjetovanje:

u petak, 20. travnja 2018. godine, u prostorijama Caritasovog Centra za dijete  Osijek, Vukovarska 156 s početkom u 14,00 sati, a tema ovog savjetovanja je: „Prevencija problema u ponašanju djece predškolske dobi“. Predavač na skupnom savjetovanju bit će Mira Vego, odgajatelj.

Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ivanka Domazet

Radionica razvojne gimnastike Baby fitness u Centru za dijete-Osijek

Caritasov Centar za dijete u Osijeku i u 2018. god. nastavlja održavanje radionica razvojne gimnastike za bebe tzv. Baby fitness  i  to:

 u četvrtak, 19. travnja 2018.god., održat ćemo u prostorijama Caritasovog Centra za dijete u Osijeku, Vukovarska 156 s početkom u 16,00 sati, vježbe razvojne gimnastike,“ Baby fitness“ koje su predviđene za djecu do 9 mjeseci starosti. Radionicu održava Tihana Nemeth, viši fizioterapeut.

Caritasov Centar poziva sve roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Ivanka Domezet

 

“I mi smo tu”-radionice za djecu i mlade Rome

BELI MANASTIR (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i u ovoj godini nastavlja s aktivnostima projekta „I mi smo tu“ – radionice za djecu i mlade Rome i njihove roditelje. Prva ovogodišnja radionica održati će se u subotu 14. travnja u Caritasovom Centru za mlade u Belom Manastiru, s početkom u 18 sati.

Projektne aktivnosti proširuju se i na područje Belišća te će ondje prva i uvodna radionica biti održana 21. travnja u prostorima Župe Sv. Josipa Radnika u 13 sati.

Projektne aktivnosti provoditi će stručni tim koji se sastoji od odgajatelja, pedagoga,  pravnika i socijalnog radnika. Cilj je i nadalje poticati integraciju romske nacionalne manjine u društvo, razvijati svijest o važnosti brige za tjelesno i mentalno zdravlje, afirmirati kulturno stvaralaštvo djece i mladih te stvarati pozitivnu predodžbu o Romima u lokalnoj zajednici.