Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije nabavio vozilo za humanitarne svrhe

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, dana 20. prosinca 2023. godine preuzeo je novo vozilo Volkswagen Caddy Maxi Van 2.0 TDI kupljeno na osnovu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Caritasa. Caritas je projekt Nabavka vozila za humanitarne svrhe prijavio na natječaj u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5.R4.-I1 – infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.
Ukupna vrijednost novog vozila za humanitarne svrhe je 33.915,35 €, a kupovina je realizirana sredstvima Europske unije u iznosu od 18.960,15 €, dok je razlika sredstava podmirena donacijom inozemnog donatora.
Projekt nabavke vozila za humanitarne svrhe Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije ima za cilj ojačati infrastrukturne kapacitete Caritasa kao posrednika u doniranju hrane u svrhu stvaranja još boljih uvjeta za prihvat većih količina donirane hrane, njihovu bolju i bržu raspodjelu u Caritasovoj pučkoj kuhinji Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci te dva mjesta podjele obroka u Vukovaru. Jačanje infrastrukturnih kapaciteta Caritasa za prihvat donirane hrane doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnih skupina stanovništva na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije u kojima Caritas djeluje.

Nikolina Ivanda