Zdravstvene radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Održane su dvije zdravstvene radionice I. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra“ u prostoru Caritasovog centra za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Zdravstvene radionice koje se održavaju u Centru, osmišljene su s ciljem podizanja svijesti o vlastitom zdravlju. Dana 25. listopada 2023. godine u 10.00 sati voditeljica Katica Krček održala je korisnicima kratko predavanje o higijeni i koliko je redovito održavanje higijene važno za sprječavanje raznih bolesti.

U sklopu brige o zdravlju neizbježna je tjelovježba. Tako je fizioterapeutkinja, voditeljica Petra Vego, održala radionicu 26. listopada 2023. godine u 8.30 sati i s korisnicima izvodila vježbe istezanja i fleksibilnosti. Vježbe su, kao i uvijek, prilagođene dobi i zdravstvenom stanju naših korisnika.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić