Lutkarska predstava u izvedbi korisnika Centra za prihvat beskućnika za djecu

U Caritasovom centru za dijete u Osijeku na adresi M. Gupca 47a, 24. listopada 2023. godine s početkom u 14.30 sati održana je lutkarska predstava pod nazivom Jesenska svečanost. Obilježavajući Dane kruha i zahvalnost za plodove zemlje korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika – Osijek su zajedno sa svojim voditeljicama uvježbali i izveli lutkarsku predstavu za korisnike Caritasovog centra za dijete, kao i za majke s djecom izbjeglice iz Ukrajine korisnike Caritasa s područja grada Osijeka.
 Obilježavanju Dana kruha pridružili su se djeca izbjeglice iz Ukrajine dramsko glazbenim program predstavivši svoju tradiciju i običaje, a što je produkt integracijskih radionica u Centru. Nakon programa uslijedilo je druženje svih naših sudionika programa i  Caritasovih korisnika.
Predstava je produkt niza radno – terapijskih i dramsko – glazbenih radionica pod vodstvom Mire Vego, Ljiljane Vetengl i Tajane Balatinac, u prvoj godini programa „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić