Susret Roma u Centru za mlade – Beli Manastir

Susret zajedništva s Romima u Caritasovom centru za mlade – Beli Manastir, u subotu, 16. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je kao jednu od aktivnosti projekta „I mi smo tu“ kojeg financira Hrvatski Caritas.

Susret je predviđen za djecu, mlade Rome i njihove roditelje. Vlč. Krešimir Jukić, povjerenik Roma za Đakovačko-osječku nadbiskupiju na početku susreta je zahvalio svima na odazivu. Ispričao je tri vrlo poučne i zanimljive priče, koje su govorile o tome kako trebamo misliti na druge, pripomoći drugima i ne biti stava da kada je nekome pored nas teško, da se to nas na tiče. Trebamo biti podrška, oslonac i pomoći koliko možemo. Važno je biti zahvalan na svemu što imamo.


Svim sudionicima mladi su predstavili tradicionalni romski ples uz glazbu.

Lijepo vrijeme omogućilo je da na dvorištu Centra budu održane tradicijske igre u kojima su sudjelovala djeca, ali i odrasli. Povlačenje užeta, mjerenje glasnoće dječaka i djevojčica pomoći aparata, igra natjecanja nošenja jajeta u žlici, skakanje u vreći, igra graničara.

Susret je završio ručkom i sladoledom.

 

Nikolina Ivanda