Radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U prostorijama Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek  (J. J. Strossmayera 69) održane su zdravstvena, radno-terapijska i psihosocijalna radionica.

U četvrtak 29. rujna 2022. godine od 18.00 sati, zdravstvenu radionicu održala je fizioterapeutkinja Petra Vego. Zdravstvene radionice osmišljene su s ciljem podizanja svijesti o vlastitom zdravlju i tjelovježbi kao sastavnim djelom brige o zdravlju. Prilikom ovog susreta voditeljica je korisnicima pokazivala vježbe pravilnog disanja i opuštanja.
U ponedjeljak 03. listopada 2022. godine od 17.00 sati voditeljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl  su  u sklopu obilježavanja „Dana kruha”, zajedno s korisnicima pravile ukusne kiflice i peciva.  „Dane kruha”  dodatno će obilježiti i prigodnom predstavom u Caritasovom centru za dijete – Osijek.

U utorak 04. listopada 2022. godine od 17.00. socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održala je dvosatnu psihosocijalnu radionicu. Radionice voditeljice Burek Bilokapić korisnici rado posjećuju. Na radionicama kroz razne kvizove, društvene igre, testove i sl. korisnici se uče uspješnoj introspekciji, ali i interakciji i komunikaciji u zajednici.
Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić