Radionice programa: Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti

Bogat raspored radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek  (J. J. Strossmayera 69),  započeo je 28.7.2022. Dvosatnu informatičku radionicu odradio je voditelj Mario Balatinac. Tema informatičke radionice bilo je „ponavljanje gradiva” vezano za otvaranje korisničkog računa, primanje, slanje e-mailova, dodavanje priloga i sl., zbog sve veće potrebe naših korisnika za komuniciranjem putem e- maila.

Psihoterapijsku podršku pružio je korisnicima Centra Božidar Popović na radionici 29.7.2022. Novina koju smo dogovorili s dr. Popovićem jest da je spreman u budućnosti osim grupnih biti na raspolaganju i za individualne susrete ukoliko za to postoji potreba.

Zadnja, ujedno i najslađa radionica održana je 01.8.2022. gdje su korisnici s voditeljicama radno – terapijskih radionica pripremali ukusnu savijaču od jabuka.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić