Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek

Završnu zdravstvenu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  u srijedu, 20. travnja 2022. godine  s početkom u 16.00 sati održala je suradnica i voditeljica zdravstvene radionice Katica Andraši. Radionica je održana u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Putem ovakvih programa za resocijalizaciju beskućnika pokušavamo razviti svijest naših korisnika o odgovornosti za vlastito zdravlje. U tome smo i uspjeli, stoga zdravstvene radionice korisnici rado posjećuju. Nakon redovitog kontroliranja krvnog tlaka i razine šećera u krvi tema radionice bila je „Proljetni umor“. Voditeljica Andraši govorila je o tome što se smatra proljetnim umorom, kako si možemo pomoći i kada je vrijeme za potražiti stručnu pomoć.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić