Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dvosatna radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je 07. siječnja 2022. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69). Prvu radionicu u ovoj godini održao je dr. med. Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut.

Nakon blagdanske pauze krenuli smo s našim radionicama. Dr. Božidar Popović psihijatar i psihoterapeut otvorio je radionice u 2022. godini i najavio sljedeću koja bi se trebala održati 17. siječnja. Budući da se u vrijeme pauze povećao broj korisnika Centra za prihvat beskućnika, pojedini korisnici su prvi put sudjelovali na radionicama. Tema radionice je bila upravo prilagodba na novu sredinu, suživot u zajednici. Korisnici su govorili o međusobnom slaganju i neslaganju, o prihvaćanju novih članova u zajednicu. Bilo je govora i o nepisanim pravilima grupe koja se trebaju poštivati. Novi korisnici su izrazili zahvalnost što su primljeni u Centar za prihvat beskućnika u trenutku kada nisu imali gdje drugdje ali i spremnost za brzi izlazak i osamostaljenje.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić