Grad Osijek darivao korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek

OSIJEK (TU) – Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Drago Tukara primio je 21. prosinca 2021. godine u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka koji su i ove godine korisnicima Centra za prihvat beskućnika darivali božićnice.

Božićnice je uime gradonačelnika Ivana Radića uručio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika. Nazočio je: Drago Šerić, prvi potpredsjenik Gradskog vijeća, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odbora za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo, Romana Kovačević, pomoćnica pročelnika, Mateja Šarić, voditeljica pododsjeka za administrativne poslove, protokol i promidžbe, djelatnice Caritasa kao i štićenici Centra.

Ističući kako su predstavnici Grada i Upravnog odbora za socijalnu skrb i zdravstvo uvijek Caritasovi dragi gosti, ali i suradnici s kojima dijele radosti i teškoće djelatnosti, ravnatelj Tukara osvrnuo se na beskućnike: „Oni su dio naše djelatne ljubavi – Caritasa. O beskućnicima razgovaramo, s njima razgovaramo, pokušavamo shvatiti njihove probleme i izraziti im svoju ljudskost i kršćansku solidarnost. Koristim priliku da zahvalim i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja već 23 godina vodi brigu o beskućnicima, zahvala ide i Gradu Osijeku, donatorima i svim ljudima dobre volje. Sami možemo vrlo malo učiniti ali uz pomoć svih nabrojanih možemo puno više dati, za one koji su praktički u najvećoj potrebi – naše beskućnike”, istaknuo je ravnatelj Tukara. Zaželio je na kraju svim prisutnima čestit i blagoslovljen Božić sa željom da ovaj projekt pomoći traje sve dok jednoga dana zaista ne bude više ni potrebe za njim.

Zamjenik Vulin, uz božićnice u iznosu od 300 kuna za korisnike Centra za beskućnike, poručio im je da nisu sami i da Grad stoji iza njih što se vidi i godišnjim izdvajanjem 400 tisuća kuna za cjelodnevni boravak, tri dnevna obroka i život – trenutno 11 – beskućnika. „Zahvaljujem Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelju Tukari sa djelatnicima za ono što oni čine svaki dan za korisnike Centra. Grad Osijek ima građane velika srca što želimo i uoči blagdan na ovaj način još jednom istaknuti”, rekao je dogradonačelnik Vulin.

„Želio bih izraziti zadovoljstvo što je vodstvo Grada podržalo sve projekte Caritasa koje smo po službi ponudili, pa i ovaj program pomoći štićenicima Doma sv. Vinka. Tako ćemo moći nastaviti pomagati kao i ranije te vam u tom duhu želim svima blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu”, rekao je prvi potpredsjenik Vijeća, Šerić.

Uz božićnicu, korisnici su na dar dobili i košaru različitih proizvoda za njihove potrebe u cjelodnevnom boravku, koju je uime njih preuzela jedna korisnica. Predstavnici Grada i Caritasa uputili su se zatim u kratki obilazak Centra za prihvat beskućnika koji se nalazi u neposrednoj blizini. Marko Grgić