Održana zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Zdravstvenu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održala je u ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69) fizioterapeutkinja  Petra Vego.

Radionica pod nazivom „Statičke i dinamičke vježbe gornjih ekstremiteta, glave i vrata“  započela je istezanjem glave, vratne kralježnice  i trupa. Nakon početnog razgibavanja voditeljica radionice Petra Vego pokazala je korisnicima nekoliko vježbi izvrsnih za istezanje i ispravo držanje.  Zadane vježbe korisnici su ponovili nekoliko puta.  U završnom dijelu radionice uslijedilo je opuštanje mišića i tijela uz ugodnu glazbenu podlogu. Korisnici u velikom broju posjećuju radionice Petre Vego i rado na njima sudjeluju.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić