Radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Đakovačko-osječka nadbiskupija Caritas Osijek brine o beskućnicima od 1999. godine. Vođeni pozitivnim iskustvom provođenja resocijalizacije beskućnika, osobito zadnjim trogodišnjim programom, aplicirali smo na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te i dobili sredstva za provođenje novog trogodišnjeg programa u razdoblju od 1. svibnja 2020. do 30. travnja 2023. godine.

U sklopu provođenja prve godine programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ponedjeljak 01. lipnja 2020. godine u 8,00 sati u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika, održat će se prva psihosocijalna radionica radionica koju će voditi psihijatar dr. Popović Božidar.

Dana, 02. lipnja 2020. godine s početkom u 17,00 sati, objedinit ćemo 3 radionice ; održat će se prva radno-terapijska radionica koju će voditi Mira Vego i Ljiljana Vetengl kao i dramsko-glazbena radionica s Tajanom Balatinac te zdravstvena radionica pod vodstvom Petre Vego.

Nadolazeći tjedan završili bi s radionicom brige o zdravlju, koja će se održati 04. lipnja 2020. godine s početkom u 17,00 sati a koju će voditi medicinska sestra Katica Andraši.

 

Iva Sedmak