Akcija “Sto kubika toplih iskrica”

Caritas Slavonskobrodskih dekanata tradicionalno već šesnaestu godinu za redom, u mjesecu  listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskog dekanata.

Ova akcija usredotočena  je na samce ili obitelji  lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu.

Prikupljanje novčanih donacija vršit  će se u osnovnim i srednjim školama grada Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na zajedničku solidarnost i dobrotvornost  prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, upućujemo i apel tvrtkama  na području grada Slavonskog Broda, svim župama slavonskobrodskog, sibinjskog, velikokopaničkog i garčinskog dekanata, te svim potencijalnim donatorima  da svoj doprinos mogu uplatiti na račun:

Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“.

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem s početkom u 11 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Svetu misu će predvoditi vlč. Krešimir Čutura, vicerektor sjemeništa u Đakovu

                                                                                               Marija Čikulin