Dječja košarica

PROJEKT CENTRA ZA DIJETE

Od listopada  do prosinca 2011. g. u Centru za dijete  pokrenuli smo   projekt   Dječja košarica koji je imao za cilj   prikupljanje  raznih   dječjih  potrepštine od;    odjeće, kozmetike, dječje hrane,  kolica, krevetića ili novčanih   priloga. Pomoć je bila namijenjena prije svega roditeljima koji su se  trenutno ili kroz duži vremenski period našle u teškoj materijalnoj situaciji, a ne ulaze u redovitu podjelu,  s obzirom na navedene kriterije za primanje materijalne pomoći u Centru za dijete.

Za projekt smo   animirali potencijalne donatore, fizičke ili pravne osobe, vjeroučitelje osječkih osnovnih i srednjih škola, župe i župne animatore, te sve koji su u mogućnosti pridružiti se u ovom humanom i kršćanskom zadatku, koji se očituje u prepoznavanju bližnjih, ponajprije u najmanjima. Od zamoljenih donatora odazvale su se slijedeće tvrtke novčanim prilozima ili artiklima: Saponia d.d. Osijek, Pliva,  Karolina,  osnovne škole iz Osijeka: August Šenoa, Tin Ujević, Fran Krsto Frankopan, Antun Mihanović   s novčanim prilozima,  odjećom, dječjim artiklima, i  slatkišima, zatim  Medicinska škola, Klasična Isusovačka gimnazija  i  Dječji vrtić Regoč iz Tenje. Od župa u projektu su  sudjelovale: župa rođenja Blažene Djevice Marije iz Višnjevca, župa sv. Obitelji, župa sv. Ćirila i Metoda, sv. Leopolda Mandića, župa Presvetog Trojstva iz Čepina, te  župa sv. Mihaela i  Preslavna Imena Marijina.

 Na blagdan sv. Nikole podijeli smo pedesetak paketića za djecu. Osim ublažavanja teške materijalne situacije za mnoge obitelji, cilj ovoga projekta bila  je prilika, da se vjera pretoči u konkretan dokaz ljubavi prema bližnjemu. Stoga vjerujemo da će ovaj projekt zaživjeti u srcima dobrih ljudi, najmanje dva puta godišnje,  odnosno uoči dva najveća  kršćanska  blagdana.