Skladište Caritasa Osijek

Skladište za distribuciju humanitarne pomoći nalazi se u Osijeku, Trg Vatroslava Lisinskog bb, a Caritas Osijek koristi ga od 1991. godine.

Rad Caritasovog skladišta ima opravdanje za svoj rad, s obzirom da imamo oko 1500 evidentiranih obitelji koje su trenutno u socijalnoj skrbi te imaju pravo jednom mjesečno doći po odjeću, obuću i drugo, za svoje članove obitelji.

Korisnici koji su u potrebi a nisu sa područja grada Osijeka, mogu doći svaka tri mjeseca.Roba koja pristiže u skladište je isključivo donacija građana, uglavnom Osijeka i šire okolice, a povremeno i građana iz Baranje. U aktivnosti prikupljanja uključuje se i jedan dio župnih Caritasa iz sva tri osječka i baranjskog dekanata.

Skladište radi dva puta u tjednu a to je ponedjeljak i četvrtak . Građani mogu donijeti donaciju u vremenu od 8,00 do 15,30 sati, dok je rad sa strankama od 8,00 do 10,30 sati. Broj telefona je 031/208-508. Skladištar je Stevo Ručević

Molimo građane da donacije donose isključivo u uredovno vrijeme, jer ostavljanje robe pred zatvorenim skladištem koriste zlobnici koji razbacaju stvari što stvara ružnu sliku i nagrđuje izgled Tvrđe, a u konačnici i samog grada.

U naše skladište spremni smo prihvatiti sve potrebne donacije, a trenutno nam je najtraženija zimska odjeća i obuća, isto tako u našem Centru za dijete, Vukovarska 156 u Osijeku , imamo veliku potrebu za dječjom odjećom, obućom, kolicima , krevetićima.Evidentno je da je u 2013 godini povećan broj obitelji koji su u Caritasu Osijek zatražili ovu vrstu pomoći.

Zahvaljujemo svim građanima koji svojim donacijama pomažu ovaj projekt.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *