Individualne radionice u Centru za prihvat beskućnika – Osijek

Na radost svih sudionika; djelatnika i korisnika Caritasovog centra za prihvat beskućnika – Osijek,  na adresi J. J. Strossmayera 69 započeli smo s aktivnostima novog resocijalizacijskog programa pod nazivom „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra”. Novim programom, koji je ujedno i nastavak rada s našim korisnicima Centra, uveli smo neke izmjene za koje vjerujemo da će bit blagotvorne za naše korisnike.

U sklopu Programa nastavljano s našim radionicama u nešto izmijenjenoj formi. Prve radionice novog Programa otvorio je naš stalni suradnik Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut 15. rujna 2023. godine od 15.00 do 16.30 sati, individualnim psihoterapijskim radionicama s korisnicima koji za to pokažu potrebu, želju i interes. Individualnim pristupom gdje  ćemo korisnicima dati savjet, uputiti na liječenje ili dogovoriti daljnje postupke želimo stvoriti odnos povjerenja koji mnogi korisnici  Caritasovog centra za prihvat beskućnika kroz život nisu imali.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra“ financira  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video ili audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne održava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić