Održane psihosocijalna i zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnik – Osijek

U prostorijama Caritasovog centra za prihvat beskućnika (J. J. Strossmayera 69) održane su psihosocijalna i zdravstvena radionica.

 Voditeljica psihosocijalne radionice Karolina Burek Bilokapić održala je 08. ožujka 2023. godine od 17.00 sati dvosatni susret s korisnicima.  Sutradan 09. ožujka u 10.00 sati voditeljica Katica Krček je održala zdravstvenu radionicu.

 

Obje radionice s različitom tematikom vode k istom cilju, a to je osnaživanje i poticanje korisnika u pronalaženju vlastitih potencijala kojima raspolažu, koji bi doveli do promjena životnih navika. Korisnicima ukazujemo na povezanost njihovog ranijeg životnog stila sa narušenim zdravljem, upućujemo ih na načine kako mogu preventivno djelovati na posljedice, koje mogu proizaći u budućnosti, zbog nepovoljnih životnih okolnosti.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić