Radno-terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Kao što smo već ranije najavili, krenuli smo s radno – terapijskim radionicama III. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“. Prva je  održana u ponedjeljak 11. srpnja 2022. godine s početkom u  u Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69).

U II. godini provedbe Programa naglasak smo stavili na uređenje unutarnjeg i vanjskog  prostora Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek šivanjem jastučnica, zastora i sadnjom ukrasnog bilja.  U III. godini programa, na radno – terapijskim radionicama, započeli smo, a i nastavit ćemo s pripremanjem jednostavnih slastica. Ovaj put su to bile palačinke, a dogovor s voditeljicama je da to sljedeći put bude puding. Korisnici su s veseljem prihvatili tu ideju i sudjelovali na radionici.

Program “Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić