Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

OSIJEK (TU) – Zdravstvenu radionicu III. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  u četvrtak, 23. lipnja 2022. godine održala je nova suradnica Centra i voditeljica Zdravstvene radionice, medicinska sestra u mirovini Katica Krček. Radionica je održana u Caritasovu centru za prihvat beskućnika.

Prvi dio radionice bio je predviđen za mjerenje krvnog tlaka  i  razine šećera u krvi, a uvedena je i nova kategorija ovog kratkog sistematskog pregleda – a to je vaganje i mjerenje obujma struka. U drugom dijelu radionice voditeljica je korisnicima Centra govorila o depresiji i odnosu između duhovnog i fizičkog zdravlja. Često se liječimo na krivi način i previše pažnje pridajemo tjelesnom liječenju, a kada počnemo raditi na sebi i liječenju duše, fizičke bolesti nestaju, naglasila je K. Krček.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Olivera Balatinac