Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek

Fizioterapeutkinja Petra Vego održala je zdravstvenu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ u utorak 12 .travnja 2022. godine u 11 sati, u vrtu Caritasovog centra za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Zdravstvene radionice koje se održavaju u Centru, osmišljene su s ciljem podizanja svijesti o vlastitom zdravlju. U sklopu brige o zdravlju neizbježna je tjelovježba. Tako su prilikom ovog susreta korisnici s voditeljicom zdravstvene radionice izvodili vježbe glave vrata i gornjeg dijela tijela. Vježbe pod nazivom „Statičke i dinamičke vježbe gornjih ekstremiteta glave i vrata dionice“  bile su, kao i uvijek, prilagođene dobi i zdravstvenom stanju naših korisnika.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić