Održana zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Zdravstvenu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održala je u utorak 05. travnja 2022. godine u 11.00 sati, u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69) fizioterapeutkinja  Petra Vego.

Tema radionice bila je ”Vježbe lakšeg intenziteta cijelog lokomotornog sustava”. Nakon početnog razgibavanja voditeljica radionice Petra Vego pokazala je korisnicima nekoliko vježbi  istezanja i pravilnog držanja.  Zadane vježbe korisnici su ponovili nekoliko puta.  U završnom dijelu radionice uslijedilo je opuštanje mišića i tijela uz ugodnu glazbenu podlogu.
Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić