Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Psihijatar i psihoterapeut Božidar Popović održao je završnu psihosocijalnu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  u četvrtak, 31.ožujka 2022. godine s početkom u 07.30 sati, u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

U Caritasov centar za prihvat beskućnika-Osijek redovito pristižu novi korisnici koji su ondje pronašli privremeni smještaj i utočište. Tako su se na psihosocijalni radionici našli i korisnici kojima je ovo prvi susret s radionicama. Pri tome su imali priliku izreći svoj životni put i što ih je dovelo u situaciju beskućništva. Korisnici s „dužim stažem” u Centru, redoviti sudionici psihosocijalnih radionica, na ovoj završnoj sumirali su znanja i vještine koje su stekli sudjelujući na radionicama i govorili su o mnogostrukoj koristi koju im ovakve radionice pružaju.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić