Psihosocijalna i zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Psihosocijalnu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  u četvrtak, 03. ožujka 2022. godine u prijepodnevnim satima održao je Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut.  Istog dana u poslijepodnevnim satima zdravstvenu radionicu održala je Katica Andraši, medicinska sestra. Radionice su održane u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

U ranim prijepodnevnim satima na dvosatnoj psihosocijalnoj radionici dotakli smo se, u ovim ružnim vremenima, neizbježne teme ratnog stanja. Pri tome smo se prisjetili svog iskustva iz Domovinskog rata.

Poslijepodnevnu radionicu održala je voditeljica zdravstvene radionice Katica Andraši, koja je korisnicima naglasila važnost pravilnog konzumiranja lijekova, te tako minimizirati štetne učinke tableta na naš organizam ponajviše probavni sustav.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić