Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dvosatna radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je 18. veljače 2022. godine, u Caritasovom centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69). Održao ju je dr. med. Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut.

Psihosocijalnim radionicama u kontinuitetu pružamo našim korisnicima priliku za rad na sebi. Na ovoj radionici s temom „Život kao nesigurna sigurnost“ korisnici su otvoreno govorili o svojim strahovima, što ih čeka kad jednog dana odu iz Centra, jesu li spremni odvažiti se te preuzeti odgovornost za samostalni život. Korisnici starije životne dobi ipak radije prihvaćaju „sigurnost“ koju im pruža Centar, dok su oni nešto mlađi spremniji suočiti se s izazovima samostalnosti.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić