Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održala je psihosocijalnu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ u ponedjeljak, 16. veljače 2022. godine, u Caritasovom centru za prihvat beskućnika-Osijek (J.  J. Strossmayera 69).

Na dosada održanim psihosocijalnim radionicama, istraživali smo  koliko je bitno na pozitivan način komunicirati s osobama oko sebe. Ovom radionicom pod nazivom „Snaga pozitivnih poruka”  korisnici su identificirali različite emocije povezane s pozitivnim i negativnim porukama s kojima su se sreli u životu. Tom prilikom su vježbali kako dati konkretne pozitivne poruke drugima s ciljem  poboljšanja međuljudskih odnosa.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić