Radno-terapijska radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Radno – terapijska radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je u utorak, 25. siječnja 2022. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Na radno – terapijskim radionicama  pokušavamo podsjetiti starije korisnike i podučiti one nešto mlađe dobi, osnovnim poslovima u domaćinstvu. Za vrijeme hladnih siječanjskih dana radionice održavamo u prostorijama Centra. Na ovoj radionici naše su voditeljice korisnicima krpale njihov odjeću, osobito ono najpotrebnije, a to su zimske jakne. Pri tome su pokušale podučiti naše korisnike kako to mogu učiniti  i samostalno.

Program „Resocijalizacija beskućnika  – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić