Održana zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Zdravstvenu radionicu II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  u četvrtak, 20. siječanja 2022. godine održala je naša dugogodišnja suradnica i voditeljica zdravstvene radionice Katica Andraši. Radionica je održana u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Nakon redovitog kontroliranja krvnog tlaka i razine šećera u krvi tema radionice bila je „Lijekovi-pravilna konzumacija lijekova“. Voditeljica radionice govorila je o preuzimanju odgovornosti za vlastito zdravlje. Preuzimanje odgovornosti za svoje zdravlje podrazumijeva redovito vođenje evidencije o terapiji koju uzimamo, kao i potrebnoj suradnji s liječnikom.  Odgovornim pristupanjem uzimanju lijekova tj. predviđene terapije, i suradnjom s liječnikom koji je terapiju propisao doći ćemo do željenih rezultata i poboljšanju zdravstvenog stanja.

Ova radionica održana je u sklopu II. godine provedbe Programa: „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

                                                                                                                                            Marina Tadić