Održana psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ na temu „Promoviranje osobne samosvijesti“ održana je u srijedu, 13. listopada 2021. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69) pod vodstvom socijalne pedagoginje Karoline Burek Bilokapić.

Radionica s temom „Suradnja i grupno rješavanje problema” bila je prilika  korisnicima upoznati i uvježbati osnove rješenja problema i suradnje. Voditeljica je korisnicima govorila o pet tipičnih načina na koje grupe i pojedinci pristupaju konfliktnim situacijama koje nazivamo „Stilovi rješavanja sukoba“. Budući da korisnici Centra za prihvat beskućnika žive u zajednici, međusobna suradnja i grupno rješavanje problema izuzetno je važno za grupu  u Prihvatilištu.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić