Održana psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dvosatna psihosocijalna radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je u ponedjeljak, 13. rujna 2021. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J.J.Strossmayera 69). Održao ju je dr. med. Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut, na temu „Odnosi između muškarca i žene – ravnopravnost spolova“

Korisnici na razgovarali na temu  „Odnosi između muškarca i žene – ravnopravnost spolova“. Govorilo se o položaju žena u društvu, nekad i danas. Kakva je bila i kako se mijenjala uloga žena unutar obitelji i društvene zajednice kroz povijest. Korisnici su se složili kako danas žena ima mogućnost izbora svojih životnih uloga, ali je pri tome suočena s izazovom ostvarivanja svih svojih uloga (majčinstvo, obitelj, karijera i sl.).  U Caritasovom Centu za prihvat beskućnika trenutno se nalazi jedna korisnica, stoga  je bilo  govora i o muško ženskim odnosima unutar Centra. Na pitanje postoji li spolna diskriminacija unutar zajednice, korisnici su zaključili da nema diskriminacije te su obaveze i podjela poslova ravnopravno raspoređene. Na radionice dr. Popovića korisnici se rado odazivaju i posjećene su u velikom broju.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić