Dramsko-glazbena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dvosatna dramsko – glazbena radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je u utorak, 07. rujna 2021. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69). Održale su je odgajateljice Mira Vego, Ljiljana Vetengl i Tajana Balatinac.

Ova radionica je prva u nizu priprema za lutkarsku predstavu „Djedova pogača”. Lutkarska predstava planirana je za 16. rujna 2021.g u Caritasovom Centru za majku i dijete – Osijek.  Radionicu smo započeli podjelom uloga, čitanjem teksta i uvježbavanjem pjesmica. Kako bi se što bolje pripremili,  korisnici  su s voditeljicama radionice uvježbavali svoje uloge i glazbu za predstavu. Sljedeća dramsko – glazbena radionica održati će se za tjedan dana gdje će biti još prilike korisnicima za uvježbavanje prije finalne izvedbe.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić