Zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Radionica II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  održana je u četvrtak, 2. rujna 2021. godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J.J.Strossmayera 69). Održala ju je Katica Andraši medicinska sestra, na temu „Kostobolja“.

Na početku radionice medicinska sestra Katica Andraši  korisnicima je napravila kratki sistematski pregled. Nakon pregleda prisutnim korisnicima je održala kratko predavanje o Kostobolji. Govorila je o tome što su najčešći uzroci kostobolje, kako se s njom nositi i o načinima ublažavanja kostobolje. Govorila je o fizičkoj aktivnosti i pravilnom razgibavanju, kao o jednom od načina rješavanja kostobolje. Pozvala sve prisutne korisnike na organiziranu subotnju šetnju starijih osoba uz vodstvo stručne osobe. Po završetku radionice medicinska sestra je odgovarala na pitanja korisnika vezana za vlastite poteškoće vezane za bolove u kostima.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marina Tadić