Informatička radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J.J.Strossmayera 69) u srijedu, 29. lipnja 2021. godine održana je dvosatna informatička radionica. Radionice je vodio informatičar Mario Balatinac. Teme radionica bile su; „ Rad s mapama i datotekama” te „ Načini smještaja i pristup do datoteka u računalu”. Vještine rada na računalu bitne su za resocijalizaciju naših korisnika jer omogućavaju informatičku pismenost. Korisnici su na ova dva predavanja naučili kako što samostalnije koristiti računalo, točnije mape i datoteke. Tako sada naši korisnici koji su pohađali radionice znaju praviti mape i prečace, kopirati ih i premještati, brisati i sl.

Radionica je održana u sklopu provođenje druge godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti”, kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražava nužno stajalište već spomenutog ministarstva.

Iva Sedmak