Održana Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek (J. J. Strossmayera 69)  je u ponedjeljak 14. lipnja 2021. godine, dr. med. Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut održao dvosatnu psihosocijalnu radionicu. Radionica je održana kao dio II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“

Radionica je započela pričom o godinama no razgovor je otišao u zanimljivom smjeru i korisnici su otvorili srca pričom o ljubavi. Prisjetili su se priča iz mladosti, ali dotaknuli i trenutnih situacija. Razgovaralo se o ljubomori, granicama u odnosu, što za koga znači ljubav. Za kraj se postavilo pitanje i moguća tema za sljedeći put, a to je prijateljstvo.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak