Održana zdravstvena radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U srijedu, 2. lipnja 2021. godine, s početkom u 16 sati, u vrtu Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69) održana je zdravstvena radionica-brige o zdravlju. Voditeljica radionice, medicinska sestra, Katica Andraši prezentirala je našim korisnicima temu „Higijena”. Fokus radionice je bio na održavanju osobne higijene; redovito prati ruke i lice, održavati higijenu usne šupljine i zubi, prostora i odjeće i sl. Kroz razgovor s korisnicima saznali smo više o njihovim higijenskim navikama te im ukazali na eventualne propuste, kako pravilno prati ruke i brinuti o osobnoj higijeni. Kažu da je „higijena pola zdravlja”, korisnicima smo naglasili koliko je bitno usvojiti higijenske navike, posebno za njih koji žive u maloj zajednici, čime ne samo što brinu o sebi i svome zdravlju već i o zdravlju drugih osoba. Kontinuiranim održavanjem higijene preveniramo širenje bolesti i pridonosimo očuvanje zdravlja.

Radionica je održana u sklopu provođenje druge godine programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti”, koju financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražava nužno stajalište već spomenutog Ministarstva.

Iva Sedmak