Psihosocijalna radionica u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Radionice II. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“  „otvorio“ je svojom psihosocijalnom radionicom dr. med. Božidar Popović, psihijatar i psihoterapeut. Ova dvosatna radionica na temu „Zajedništvo u grupi“ održana je u ponedjeljak, 17. svibnja 2021.godine, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69).

Na radionicama su korisnici pričali o napretku i osobnom razvoju, kao pojedinci i kao grupa, slušali su jedni druge i davali svoje opservacije. Korisnike se potiče da pokušaju osjetiti i prepoznati različite emocije te to verbalno iskažu. Za mjesec dana ponovno će imati priliku sudjelovati na psihosocijalnim radionicama kojima brinemo i o mentalnom zdravlju naših korisnika. Radionica je doprinijela jačanju naših korisnika koji s neizvjesnošću čekaju i ostale radionice. Pokazatelj uspješnosti svake radionice i dalje je dobra sinergija korisnika i voditelja te osjećaj ispunjenosti i olakšanja.

Program „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video i audio materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak