Održana predstava korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek za korisnike Centra za majku i dijete-Osijek

U dvorištu Caritasovog Centra za majku i dijete-Osijek  (Matije Gupca 47a), 29. ožujka 2021. održao se dramsko-glazbeni nastup korisnika Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek.

Korisnici su prvo sat vremena uvježbavali tekst i pomogli voditeljici Ljiljani Vetengl urediti scenografiju, a potom su izveli igrokaz pod nazivom „Zeko traži stan”. Djeca su u pratnji svojih roditelja uživala u izvedbi naših korisnika, koji su marljivo na prethodnim radionicama uvježbavali tekst, upravo za ovaj događaj pred Uskrs. Djeca su vidjela priču o zeki koji na svom putu upoznaje različite životinje koje mu pomažu da ostvari svoj naum u pronalasku svog doma upravo kao i naši korisnici. Tako su zeko, zečica, jež, žabac i vjeverica povezali naše „male” i „velike” korisnike i jedne i druge podučili vrijednu lekciju o trudu, zajedništvu i malim stvarima koje donose ispunjenje.

Izvedbom igrokaza završene su i dramsko-glazbene radionice, koje su vodile Mira Vego, Tajana Balatinac te Ljiljana Vetengl. Radionice su održavane unutar provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak