Grad Osijek darovao uskrsnice korisnicima Centra za prihvat beskućnika-Osijek

OSIJEK (TU) – Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, preč. dr. Drago Tukara primio je 23. ožujka 2021. u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka, koji su i ove godine odučili uskrsnicama darivati korisnike Caritasova Centra za prihvat beskućnika.

Uz ravnatelja Tukaru i djelatnike Caritasa – Mišu Lukačevića, Oliveru Balatinac, Maju Cindrić, Nikolinu Ivanda i Ivu Sedmak – nazočili su: Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka te Romana Kovačević, pomoćnica pročelnika Kristića.

Ravnatelj je izrazio dobrodošlicu prisutnima te zahvalio na nastavku suradnje Caritasa      i Grada Osijeka u realizaciji projekta Centra za prihvat beskućnika. Ovom dobrom suradnjom iz godine u godinu potvrđuje se da Caritas i Grad Osijek misle jedni na druge, rekao je doc. dr. Tukara. U nastavku susreta istaknuo je kako događaji okupljaju i tjeraju ljude na suradnju, otkrivaju tko je čovjek, kakvo je društvo prema čovjeku te ima li senzibiliteta, suosjećajnosti za čovjeka. Pozdravljajući i prisutne korisnike Centra za prihvat beskućnika, Tukara je rekao kako nije lako nositi naziv beskućnik, a zatim je uputio da Grad Osijek i Caritas ne mogu riješiti probleme beskućnika, ali ih mogu detektirati i zajedno s društvom raditi na ublažavanju, zacjeljivanju rana. „Trudimo se našim korisnicima Centra za prihvat beskućnika olakšati život. Mi u Caritasu to radimo cijele godine, ali kada dobijemo podršku Grada, donatora i drugih poduzeća koja imaju osjećaj za naše korisnike – onda nam je lakše“, naglasio je.

Potpredsjednik Šerić rekao je kako je Grad Osijek ponovno donio odluku da korisnicima Centra za prihvat beskućnika uruči poklon karticu Zagrebačke banke u iznosu 300 kn, što će svakom korisniku sigurno dobro doći. Uz to, korisnici su na dar dobili i košaru različitih proizvoda za njihove potrebe u cjelodnevnom boravku. Šerić je zahvalio Caritasu i Nadbiskupskom vikarijatu na dobroj suradnji, kao i djelatnicima Centra za prihvat beskućnika te je rekao da bez obzira na to što dolaze novi izbori – tko god bude novi gradonačelnik i bude u vodstvu Grada – sigurno će nastaviti suradnju s Caritasom. „Ugodna i kvalitetna dugogodišnja suradnja s Caritasom potvrđena je kako lijepim riječima, tako i djelima“, rekao je pročelnik Kristić, a korisnicima Centra za prihvat beskućnika je poručio: „Sretan Uskrs svima sa željom da u budućnosti svi nađete možda neki bolji i kvalitetniji životni put kroz aktivaciju na tržištu rada, a na zadovoljstvo svih.“ M. Kuveždanin