Radionice u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek (J. J. Strossmayera 69), u petak 19. ožujka 2021. godine, održane su psihosocijalna i dvosatna dramsko-glazbena radionica.

Prva na rasporedu bila je psihosocijalna radionica pod stručnim vodstvom psihijatra i psihoterapeuta Božidara Popovića. Korisnici su samostalno odredili teme o kojima su željeli pričati. Vodio se dijalog o problemima koji ih trenutno muče i kao pojedince i kao članove grupe. Mogla se uočiti poveznica između različitih ljudi s različitim karakterima i životnim pričama ali i razlika u načinu nošenja s problemima i načinu kako vide rješenje problema.

Na dvosatnoj radionici koju su vodile odgojiteljice Mira Vego, Ljiljana Vetengl uz glazbenu pratnju glazbenice Tajane Balatinac, naši korisnici su marljivo vježbali igrokaz “Zeko traži stan“. Od korisnika se tražilo da se kreativno izraze i užive u svoje uloge koje će imati priliku izvesti pred djecom iz Caritasovog Centra za majku i dijete-Osijek.
Radionice su dio prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike.

Iva Sedmak