Korisnici Centra za prihvat beskućnika-Osijek na koncertu i izložbi fotografija

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijeku, u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine u pratnji Ive Sedmak, socijalne radnice i voditeljice programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, posjetili su Kulturni centar Osijek gdje se u sklopu koncertnog ciklusa Grada glazbene sezone 2020/2021., održao koncert klasične glazbe. Ansambl OKTOS oduševio je naše korisnike svojom izvedbom. Na programu su se našle skladbe T. Ranogajeca-Evolucija, W.A.Mozarta-Kvartet br.1 za flautu i gudače u D-duru K.285, M.

Glinke-Patetični trio u d-molu te B. Bartoka-Rumunjski plesovi. Osim u predivnim melodijama uz koje su korisnici mogli barem na neko vrijeme odagnati sve svoje misli i probleme, imali su priliku pogledati i izložbu fotografija autora Dalibora Olujića pod nazivom „Ljudi”. Zanimljivo im je bilo vidjeti emocije na licima ljudi različitih kultura.

Drago nam je što i unatoč pandemiji možemo zainteresiranim korisnicima omogućiti, kako su i oni to tijekom razgovora nazvali, terapiju glazbom- univerzalnim jezikom koji svi razumijemo.

Iva Sedmak