Aktivnosti u Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Mjesec ožujak, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku (J. J. Strossmayera 69), započeo je radno što su naši korisnici dočekali s velikim oduševljenjem.

U srijedu, 03. ožujka 2021. godine informatičar Mario Balatinac održao je dvosatnu informatičku radionicu te su naši korisnici imali priliku naučiti nešto novo i poboljšati svoje znanje kada je korištenje računalom u pitanju.

Dan poslije, četvrtak, 04. ožujka 2021. godine medicinska sestra Katica Andraši na svojoj zdravstvenoj radionici-brige o zdravlju izmjerila je korisnicima vrijednosti šećera u krvi i krvni tlak, a predavanje je bilo posvećeno vidu. Korisnicima je ova tema bila zanimljiva, jer ih većina nosi dioptrijske naočale pa su rado o tome željeli i diskutirati. Zanimljivo im je bilo i saznati kako su problemi s vidom često indikator i nekih drugih promjena u našemu organizmu.

 

Petak, 05. ožujka 2021. godine, bio je rezerviran za dvosatnu dramsko-glazbenu radionicu. Radionicu su vodile odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl te glazbenica Tajana Balatinac. Korisnici su dobili tekst za igrokaz „ Zeko traži stan”. Nije bilo problema u podjeli uloga jer su neki od njih prepoznali svoje nadimke u životinjama iz igrokaza. Vježbanje teksta uz glazbenu pratnju nastavit će se i na idućim radionicama.

Sve spomenute radionice održane su unutar provođenja prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iva Sedmak